Begudes sense gel, la campanya de WWF Croàcia sobre l’escalfament global

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Missatge als banderins de les begudes.  Font: WWF
Missatge als banderins de les begudes. Font: WWF
Dutxar-se abans que banyar-se és una de les recomanacions de WWF.  Font: WWF
Dutxar-se abans que banyar-se és una de les recomanacions de WWF. Font: WWF
Fulletó informatiu a les taules dels restaurants Brewbite. Font: WWF
Fulletó informatiu a les taules dels restaurants Brewbite. Font: WWF

Begudes sense gel, la campanya de WWF Croàcia sobre l’escalfament global

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’organització ecologista substitueix glaçons de refrescos per banderes amb missatge en una acció de reflexió sobre el desgel de grans superfícies.

L’organització World Wildlife Fund (WWF) de Croàcia ha ideat una original campanya per sensibilitzar sobre l’escalfament global i el canvi climàtic. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb l’agència Bruketa & Zinic que va tenir lloc durant el passat estiu a diferents establiments de la cadena de bars Brewbites. L’acció va consistir a eliminar els glaçons de gel dels refrescos que diferents clients demanaven i substituir-los per banderins amb missatges per fer sensibilització. “Et preguntes per què no hi ha gel”?. “Seria molt millor si poguessis fer alguna cosa sobre l’escalfament global”. Aquests són alguns dels missatges que persones anònimes van poder llegir quan els van servir les begudes.

L’objectiu de la campanya, a més de fer sensibilització, era que el màxim nombre de persones fes difusió a través de les xarxes socials i amplificar el missatge. Els bars estaven ubicats a Zagreb i a Belgrad. En aquesta línia, si la persona que havia demanat el refresc volia un gel per a la seva beguda, només el podia obtenir compartint una imatge de la campanya a les seves xarxes socials amb una etiqueta a WWF. A més del banderí amb els missatges, els i les clientes també van poder rebre més informació a través de fulletons informatius repartits a les taules.

La responsable de comunicació de WWF Croàcia Petra Boic Petrac ha afirmat en un vídeo promocional de la campanya que “el canvi climàtic és l’amenaça més gran avui dia”. “Podem començar a canviar la situació, tothom pot llegir els nostres consells i recomanacions i cadascú de nosaltres hi pot fer alguna cosa”, afegeix. Els consells que ha compartit WWF a la seva pàgina web són:

  • Apaga els electrodomèstics: les televisions deixades en repòs consumeixen el 40% de la seva energia total.
  • Fes servir la dutxa abans que la banyera: reduiràs el consum d’aigua i el malbaratament d’energia. Una dutxa sempre requereix menys litres d’aigua que un bany.
  • Compra productes que tinguin un embalatge funcional: es gasta molta energia en un embalatge excessiu. L’aigua de l’aixeta és millor que les ampolles de plàstic i una bossa de fruita és millor que cada peça de fruita embolicada com si fos un regal de Nadal.
  • Redueix el consum de l’energia del teu vehicle: frena suaument i evita accelerar bruscament. Comprovar que la pressió dels pneumàtics és la correcta també ajuda a reduir els gasos d’efecte hivernacle. Tot i que la millor solució és caminar o córrer!
  • Parla, comunica i comparteix!: l’única manera d’aturar el canvi climàtic és informant la gent sobre les seves conseqüències. La informació i l’educació poden portar un canvi positiu pera un problema que afecta tota la societat.

Afegeix un comentari nou