Àmbit de la notícia
Internacional

Benvinguts a Noland, el país de les persones desplaçades i refugiades

  • Logo Noland

Noland acull a 44 milions de persones. Es tracta d'un país virtual, no existeix físicament, però tots els seus habitants tenen una cosa en comú: han hagut de deixar el seu país i no hi poden tornar. Aquesta iniciativa d'Entreculturas vol donar visibilitat i defensar els drets fonamentals de les persones desplaces i refugiades d'arreu del món.

Des del passat 20 de juny el nostre planeta compta amb un país nou: Noland. Encara que no tingui un territori propi, sí que té una Constitució, una plana web i 44 milions d'habitants.

Evidentment, no és un estat oficial, es tracta d'una campanya de l'ONG Entreculturas, llançada coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, i que pretén donar visibilitat i suport a les gairebé 44 milions de persones desplaçades i refugiades que, segons l'ACNUR, hi ha en l'actualitat arreu del món.

Noland és casa de gairebé 44 milions de persones que han hagut de deixar el seu país i no hi poden tornar. En realitat, però, és un no-país, tal com diu el seu nom: Noland (no land). 30 milions dels refugiats/des viuen a zones urbanes i els altres 14 milions intenten sobreviure als camps de refugiats.

Són persones que s'han vist obligades a sortir forçosament dels seus països per malviure com refugiats en altres llocs d'acollida, sense possibilitat d'integració, educació i sanitat entre d'altres serveis bàsics.

 

 

Tant als països d'acollida dels refugiats com als seus països d'origen hi ha tot un moviment de la societat civil i d'ONG per defensar els drets fonamentals dels refugiats. Defensen principis que van des del dret de tota persona refugiada a ser reconeguda legalment com a tal, fins al dret a l'accés a una educació, a un treball i a una atenció mèdica adequada.

Si vols col·laborar a millor la realitat de persones desplaçades i refugiades, Entreculturas t'anima a fer una donació o fer-te'n soci/sòcia de l'ONG i donar així suport als seus projectes que treballen amb persones refugiades a l'Àfrica (Etiòpia, Kenya, Malawi, Uganda i Sud-àfrica) i Amèrica Llatina (Colòmbia, Equador, Hondures, Panamà, República Dominicana, Veneçuela i Haití).

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari