Bhai Nepal posa la solidaritat sobre la taula amb un sopar benèfic a Mataró

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Antonio P. i Luis F. durant la presentació de Bhai Nepal. Font: Ramón Casacuberta
Antonio P. i Luis F. durant la presentació de Bhai Nepal. Font: Ramón Casacuberta
Roll-up de Bhai Nepal. Font: Bhai Nepal
Roll-up de Bhai Nepal. Font: Bhai Nepal
Al centre, el president de Creative Nepal acompanyat d'antics orfes de Katmandú. Font: Ramón Casacuberta
Al centre, el president de Creative Nepal acompanyat d'antics orfes de Katmandú. Font: Ramón Casacuberta
Instantània amb els nens i nenes a Katmandú. Font: Bhai Nepal
Instantània amb els nens i nenes a Katmandú. Font: Bhai Nepal

Bhai Nepal posa la solidaritat sobre la taula amb un sopar benèfic a Mataró

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’associació aconsegueix al voltant dels 400€ en donacions en un esdeveniment on també es va presentar l’ONG sòcia Creative Nepal.

Eren les 20:30h del vespre del passat dijous 20 de juliol quan els convidats i convidades van començar a aplegar-se a la sortida del restaurant Punjab Spice. Bhai Nepal, una associació de fa poc més d’un any de creació que té la missió de millorar les condicions de vida d’infants orfes als carrers de Katmandú, va organitzar un sopar solidari amb menú de degustació hindú a la ciutat de Mataró. Al voltant de 40 persones van assistir a l’esdeveniment amb tres objectius principals: donar suport al projecte amb una donació després del sopar, l’aportació de diferents idees i les ganes de voler fer un voluntariat a alguns dels orfenats amb els quals treballen.

L’inici del sopar va consistir en una presentació de Bhai Nepal amb Antonio P. i Luis F. com a principals impulsors del projecte. Tot seguit, es va procedir amb el tastet gastronòmic amb una metodologia similar a la taquilla inversa en el món de la cultura: les persones convidades van sopar, i després van aportar el que creien que era el més just per al projecte. Pollastre amb coco, xai amb salsa de ceba, gambes amb llenties i espinacs amb ceba van ser algunes de les opcions que van poder triar les persones assistents.

També hi van haver entrants de menjar asiàtic com empanada de verdures, amanida de cigrons amb ceba, patata i iogurt o pollastre arrebossat amb farina de cigrons. A les acaballes de l’acte, hi va haver l’oportunitat de sentir al president de l’ONG Creative Nepal, entitat local i sòcia, que va explicar de primera mà la vida dels infants orfes a Nepal en una oportunitat única d’intercanvi internacional. En total, van aconseguir 390€ de beneficis que es destinaran íntegrament a finançar les activitats realitzades al Nepal. La transparència de la comptabilitat es pot consultar aquí.

Bhai Nepal fa l’actuació sobre el terreny mitjançant Creative Nepal, que està formada per antics orfes que un cop són grans cuiden dels seus germans i germanes. La coordinació amb una ONG local facilita la tasca que fan als orfenats de Bal Mandir i Siphal, els més grans de la capital nepalesa. Un tema destacat que van remarcar els impulsors de Bhai Nepal és el fet que "les grans ONG no fan res, estan allà però no s'involucren amb els orfenats".

Entre les accions que ja han realitzat a Bal Mandir destaca la compra de productes bàsics de menjar, mosquiteres i productes de neteja. Per la seva banda, a Siphal han reparat el sostre després que l’estructura de l’edifici es fes malbé pel terratrèmol del 2015, s’ha construït una infermeria i s’ha equipat una nova habitació pels infants amb discapacitats.

Des de l’associació van voler agrair “una nit màgica” com la de dijous en la qual, afirmen, han agafat més força per continuar amb el projecte i organitzar més esdeveniments com aquest. De cara a l’any 2018, necessiten recaptar al voltant de 5400€ per dur a terme un projecte de rehabilitació d’edifici, reparació i millora de les condicions de salut de les persones. El projecte sencer de l’any que ve, el pots consultar aquí.

Afegeix un comentari nou