Campanya per exigir ordinadors “justos” a les universitats

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Campanya per exigir ordinadors “justos” a les universitats

Resum: 

Diverses ONG europees han posat en marxa una campanya per exigir el compliment dels drets internacionals de treball i les normes ecològiques en la cadena de subministrament global d'ordinadors. En concret, han publicat una petició instant a les universitats europees i escoles politècniques a que incloguin criteris socials en els seus processos de contractació. La voleu signar?

Procure IT fair és una coalició d'organitzacions no governamentals (ONG) de diversos països europeus que pretén crear consciència sobre les condicions laborals i contaminació ambiental en la producció d'ordinadors i demana als polítics i els compradors públics que facin servir el seu poder de compra per exigir el compliment dels drets internacionals de treball i les normes ecològiques en la cadena de subministrament global d'ordinadors.

Milers de persones treballen arreu del món en el sector electrònic i moltes ho fan en condicions que vulneren els seus drets laborals i humans, exposant-se a perillosos productes químics, realitzant jornades laborals de més de 12 hores o cobrant sous baixos que no els asseguren una vida digna.

La campanya Procure IT fair considera que institucions públiques com ara les universitats tenen la capacitat de provocar un canvi en les condicions laborals i ecològiques en què es produeix i es distribueix el material informàtic. Per això, ha fet pública una petició adreçada específicament a universitats i escoles politècniques públiques de tot Europa. Les insta a que incloguin criteris socials en els seus processos de contractació i a que aprovin una resolució de les universitats per garantir la responsabilitat social en l'adquisició d'ordinadors.

Tothom que estigui d'acord amb aquesta petició la pot signar. Només cal indicar el nom i l'adreça de correu electrònic. L'objectiu és arribar a les 10.000 signatures i fer-les arribar a les universitats i escoles politècniques europees.

Aquesta campanya, amb la col·laboració de Setem, ha publicat una guia per a la compra pública sostenible d'ordinadors. La podeu descarregar aquí.

Afegeix un comentari nou