Càpsules de Pau: 52 visions d’arreu del món

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Càpsules de Pau: 52 visions d’arreu del món

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El projecte, coproduït per l’ICIP i el Col·lectiu Contrast, reuneix reflexions de persones que han lluitat per a la construcció de la pau o que han viscut en zones de conflicte.

Què és per a tu la pau? Aquesta és la pregunta que han hagut de respondre 52 persones d’arreu del món per participar al projecte Càpsules de Pau, una coproducció de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i el Col·lectiu Contrast. Amb la col·laboració de Digital Dosis, el projecte vol mostrar la diversitat de visions i reflexions que giren al voltant de la paraula pau. Segons l’ICIP, la percepció de la pau "varia molt segons el moment històric, el context sociopolític, la cultura, la religió i la pròpia experiència vital".

“La pau és la fi de les matances”

Kada Hotik, Bòsnia i Hercegovina

Per aquest motiu, diferents investigadors per la pau, activistes i persones que han viscut de prop un conflicte han mostrat el seu compromís contra la guerra i amb la construcció de la pau participant a aquest projecte. A continuació, es troben algunes de les persones que han participat:

Investigadors per la pau:

  • John Paul Lederach - docent a l'Institut Joan B. Kroc per a Estudis Internacionals sobre la Pau de la Universitat de Notre Dame.
  • Jenny Pearce - directora del Centre Internacional d'Estudis de Participació del Departament d'Estudis de Pau de la Universitat de Bradford.
  • Christopher Kayumba - director del diari rwandès The Chronicles.

Activistes per la pau

Persones que han viscut de prop un conflicte

  • Nadia Ghulam - víctima de la guerra de l’Afganistan
  • Mohlamin M. Brahim - refugiat als campaments sahrauís d’Algèria
  • Ali Abou - exreclús libanès
  • Neus Català - supervivent al camp de concentració de Ravensbrück

Com a complement de les càpsules, conté també diferents propostes educatives que tenen per objectiu fomentar competències personals que facilitin l’anàlisi de les violències i les oportunitats de la pau així com la pràctica de transformació creativa dels conflictes. Aquests materials didàctics s’adrecen a l’àmbit formal i no formal de l’educació, per facilitar un treball més integral que avanci en la inclusió de la cultura de pau en el projecte educatiu.

1. Pau al quadrat: per conèixer i reflexionar sobre les dimensions de la pau.

2. La Pau en 3D: pensat per introduir alguns dels principals conceptes i continguts desenvolupats des de la investigació per la pau.

3. La imatge de l’enemic: material que permet conèixer els processos que contribueixen a crear una imatge distorsionada de l’altre i com afecten a les dinàmiques d’un conflicte.

4. Pau, art i acció!: estratègies artístiques que obren una oportunitat per fomentar la pau.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou