Cine-fòrum “Assistència mortal”: Haití, els altres terratrèmols

 Font:
Font:

Cine-fòrum “Assistència mortal”: Haití, els altres terratrèmols

Resum: 

Passi de la pel·lícula "Assistència Mortal" (VO francès subtitulada en castellà) i debat posterior. Haití, els altres terratrèmols.

Explica Iolanda Fresnillo: "Confesso que he hagut d’aturar la pel·lícula en diverses ocasions. Amb llàgrimes als ulls, no de pena, sinó de ràbia i impotència. Raoul Peck, reconegut cineasta haitià, recorre els dos primers anys després del terratrèmol del 12 de gener de 2010. Un viatge pel procés de reconstrucció a través del paper de l’ajuda internacional. Aviso que el resultat no deixa gens ben parada l’anomenada 'comunitat internacional'."

Es parlarà de “com s’està utilitzant la cooperació i la reconstrucció per aprofundir les estratègies neoliberals en aquest castigat país del Carib”.

Un cinefòrum amb Iolanda Fresnillo (promotora de #HaitiAltresTerratrèmols, enllaç aquí) sobre la situació a Haití, a quatre anys del terratrèmol, a partir del documental “Assistència Mortal”, del cineasta haitià Raoul Peck, que repassa críticament la reconstrucció i l’ajuda internacional a Haití després del terratrèmol de 2010.

  • 16 de febrer, de 19h a 21:30h
  • Ateneu Rosa de Foc, carrer Robi, 5, Barcelona (Gràcia)

Afegeix un comentari nou