Com crear una pàgina de 'fans' d'una entitat, a Facebook?

Com crear una pàgina de 'fans' d'una entitat, a Facebook?

Resum: 

Avui en dia les xarxes social sovint són utilitzades per a difondre les activitats d’una organització. Facebook, un 'boom' de les xarxes socials, amb els seus 400 milions d’abonats, és una bona manera d’arribar al públic. Al Facebook, una organització no pot tenir un perfil públic, només hi tenen accés les persones físiques. En canvi, es pot crear una pàgina de “fans” per una ONG, col·lectiu o grup...

Expliquem alguns passos principals a seguir per a crear una pàgina web així:

 • - Un cop heu entrat a la web de Facebook, aneu per exemple a la pàgina de fans d'Iwith.org, ho pots trobar a la capsa de cerca de dalt. Llavors trobaràs, a la part inferior esquerra de la pàgina, el link “crear una pàgina de fans”. Aquí comencem de debò.

 • - Escull el tipus de pàgina que tens. Per a les ONG el millor és escollir “organització” i després en el menú “sense ànim de lucre”.

 • - Posa-li un nom a la pàgina. El millor és utilitzar el nom complet de la teva ONG, ja que és la millor referència possible.

 • - Aprova i accepta les condicions d’ús.

 • - Has creat la teva pròpia pàgina! Ara és el moment d’omplir-la de continguts i convidar a seguidors i seguidores.

 • - Carrega el logotip de la teva organització. Fes clic en el signe d’interrogació que trobaràs a l’espai per al logotip i a continuació canvia la imatge.

 • - Emplena la informació: escriu la direcció de la teva pàgina web, explica els teus objectiu i les tasques principals.

 • - Abans de convidar als fans també pots penjar les últimes notícies de la teva ONG per augmentar els continguts de manera que la teva pàgina no estigui buida. Per fer-ho, en el marc central (al igual que en el teu perfil d’usuari) escriu un títol i afegeix l’enllaç a l’article corresponent fent clic en la primera icona de l’esquerra. Un cop enllestit fes clic a publicar.

 • - Ara que la teva pàgina està enllestida pots començar a convidar els teus amics, començant a crear la teva xarxa de seguidors. A sota la icona tens l’enllaç “suggerir als teus amics”.

 • - Escull de la teva llista d’amics aquells que vols convidar a fer-se fans i envia les invitacions.

 • - Per a modificar les preferències de la teva pàgina, clica sota la icona “editar” i canvia les preferències d’actualització.

Pensa a ser comunicatiu amb els teus fans, publicar notícies recents, tenir en compte els seus comentaris... és a dir, sigues actiu!

Finalment, després d'aquest repàs, recordem una reflexió, sobre finançament, de Jaume Albaigès al Bloc de xarxanet: “Un 93% dels usuaris d’Internet d’entre 16 i 45 anys està almenys en una xarxa social. El 55% en fa un ús diari i el 80%, un ús setmanal. A més, és un espai on el poder de la recomanació és molt fort. És, doncs, un espai nou i probablement privilegiat per a la captació. De fet, fins i tot les grans xarxes socials ja disposen d’eines específiques (Causes o Sponsor Me en el cas de Facebook i altres eines en altres xarxes).”

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou