Com promou la justícia social la teva entitat?

Com promou la justícia social la teva entitat?

Resum: 

El 20 de febrer és el Dia Mundial de la Justícia Social. Organitzacions sense afany de lucre d'arreu del món aprofiten aquesta diada per reivindicar la justícia social i per difondre les accions que realitzen per aconseguir-la.

"La justícia social és un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions". Amb aquesta convicció l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de febrer com el Dia Mundial de la Justícia Social l'any 2007. Convida a donar suport als esforços de la comunitat internacional per l'eradicació de la pobresa, la promoció de la plena ocupació i el treball decent, la igualtat de gènere i l'accés al benestar social i la justícia per a tothom.

Aquest 2015 se centra especialment en la lluita contra l'explotació de les persones i el treball forçat, amb el lema "Posar fi a la tracta de persones i al treball forçós".

Si avui busques les etiquetes #justiciasocial o #socialjustice a les xarxes socials trobaràs infinitat de missatges amb exemples d'iniciatives que porten a terme entitats d'arreu del món per promoure i assolir la justícia social. Et poden servir com a font d'inspiració, per trobar col·lectius que treballen amb els teus mateixos objectius, per detectar entitats on t'agradaria fer un voluntariat, etc. Evidentment, també és una bona oportunitat per difondre les accions que porta a terme l'entitat on estàs implicat/da o altres que consideris que realitzen una bona feina per millorar el món.

Si vols conèixer més dies internacionals relacionats amb el tercer sector, pots consultar aquesta notícia: 12 dies mundials de sensibilització per al 2015.

Afegeix un comentari nou