Comença la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer de la FECEC

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
Núria Picas protagonitza l'espot de la Setmana 2018 Font: FECEC
Núria Picas protagonitza l'espot de la campanya #menjasaimoute18.

Comença la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer de la FECEC

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

La campanya anual #menjasaimoute18, del 5 a l’11 de novembre, té el suport de la ‘European Cancer Leagues’, un organisme europeu responsable de difondre a Europa les 12 recomanacions del Codi Europeu per prevenir el risc de patir la malaltia.

Del 5 a l’11 de novembre, comença a Catalunya la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC). Una iniciativa que des de fa 7 anys impulsa la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) amb l’objectiu de promoure les 12 recomanacions que estableix el Codi Europeu contra el Càncer i sensibilitzar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el risc de patir càncer.

La SECAPC és una campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que compta amb el suport de la ‘European Cancer Leagues’, un organisme europeu sense ànim de lucre que agrupa més de 25 entitats europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer.

La ECL proporciona un marc comú per a la lluita contra el càncer i , entre d’altres accions, és responsable de la difusió a Europa del Codi Europeu Contra el Càncer, una iniciativa de la Comissió Europea desenvolupada per la International Agency for Research on Cancer (IARC), depenent de l’Organització Mundial de la Salut.

Des de l’any 2014, La FECEC és membre de la ECL i, dins d’aquest marc de col·laboració, totes les entitats que pertanyen a aquest organisme europeu promouen, en un missatge comú, continguts del Codi Europeu organitzant tot tipus d’actes de sensibilització i prevenció de la malaltia dirigits a la població.

Amb aquest objectiu, la campanya de la SECAPC d’enguany s’articula sota un lema molt clar: ‘Fes de la teva salut, una tradició: menjar sa i mou-te’. Aquesta iniciativa va acompanyada d’un espot que aquest any protagonitza la popular corredora de muntanya, Núria Picas. A l’espot també hi participen diferents colles de la cultura popular i tradicional de Catalunya, els Castellers i els Diables de Sants i la Colla Gegantera de Gràcia. L’espot inclou una cridada a l’acció per enviar un SMS al 28014 amb la paraula NC.

Més d’una vintena d’activitats a tot Catalunya

Durant tota la setmana la FECEC organitza per tot Catalunya més d’una vintena d’activitats dirigides a infants i al públic en general sobre la importància d’incorporar en el dia a dia una alimentació saludable i fer activitat física diària. L’entitat també organitza tallers sobre alimentació saludable i càncer de còlon a Barcelona, Tarragona i Girona.

Prevenció del càncer

La incidència del càncer augmenta un 2% a l’any per l’ augment de l’esperança de vida que ha passat de 79 a 82 anys en els homes i dels 82 als 85 anys en les dones. Segons la Comissió Europea, el càncer, cada any, es cobra més d'un milió i mig de vides i canvia el destí de 2,5 milions de persones, a les quals s'ha diagnosticat aquesta malaltia. Actualment ja és la segona causa de mort a Europa després de les malalties cardiovasculars.

Amb l'envelliment de la població, el nombre de víctimes de càncer va en augment. Només amb una major sensibilització sobre la importància d’adoptar estils de vida saludables per prevenir aqueta malaltia es podrà assolir l’objectiu de reduir en un 15% els nous casos de càncer d'aquí al 2020, tal i com estableix la Comissió Europea.

“Per això són necessàries iniciatives que combinin activitats presencials amb missatges divulgatius per tal de transmetre correctament aquestes recomanacions”, remarca Clara Rosàs, gerent de l’entitat.

Afegeix un comentari nou