Crear una xarxa europea per acompanyar joves migrants, objectiu de MYth Project
Comparteix
Del 26 al 30 de juny, Barcelona acollirà una formació en art participatiu, adreçat a joves migrants i refugiats/des, així com als educadors i educadores socials que treballen amb ells i elles. Forma part del projecte europeu MYth Project.
L'Associació Benestar i Desenvolupament - ABD coordina el projecte europeu "Innovative Techniques for reaching out to migrant youth" (MYth Project), on col·laboren altres cinc entitats d'Itàlia, Espanya, Regne Unit, Bulgària i Grècia. La iniciativa va néixer de la inquietud d'educadors/ores socials de diferents països europeus d'entendre, compartir i treballar coordinadament la realitat dels nois i noies migrades i refugiades. Així, pretenen trobar i testar tècniques que ajudin als educadors i educadores a treballar de forma més efectiva amb joves migrants.
El primer pas va ser realitzar un estudi a cada país soci del projecte on, a través d’un marc teòric i entrevistes, s’analitzaven els principals obstacles i necessitats que els i les educadores es trobaven quan treballaven amb aquest col·lectiu. A partir de les necessitats identificades, cada organització sòcia ha triat dues tècniques que implementarà a través d’una formació de cinc dies.
Entre juny i desembre es faran formacions de MYth Project a diferents països. La primera serà sobre tècniques d'art participatiu i tindrà lloc a Barcelona
La primera formació es realitzarà del 26 al 30 de juny, al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona. Serà el Curs de tècniques d’art participatiu: joventut i processos migratoris i l'impartirà SAFE, organització britànica sòcia del projecte, especialitzada en acció comunitària i art participatiu amb joves en situació de vulnerabilitat. La formació està destinada tant a educadors i educadores com als mateixos joves. La idea és que hi acudeixin tant professionals com els/les joves amb els quals treballen. La inscripció ja és oberta.
Les formacions continuaran a l'agost a Itàlia, al Regne Unit al setembre, a Madrid a l'octubre, a Grècia al novembre i, finalment, a Bulgària al desembre de 2017.
Des d'ABD expliquen que el gran objectiu final del projecte és l'articulació d'una xarxa europea de professionals que treballen amb joves migrants, sol·licitants d'asil o refugiats.
Afegeix un nou comentari