Entitats catalanes se sumen a la campanya europea per acabar amb el sensellarisme

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
Evolució del sensellarisme als Estats membres de la UE. Font: FEANTSA
FEANTSA ha elaborat aquest mapa indicador de les persones sense llar que hi ha a cada estat membre de la UE.
La campanya exigeix el compromís europeu d'acabar amb el sensellarisme. Font: Cadena ser
A Europa hi ha, aproximadament, 700.000 persones que dormen al carrer.
La campanya recorda que l'accés a un habitatge digne és un dret. Font: Arrels Fundació
La campanya recorda als candidats per a les eleccions europees que l'habitatge digne és un dret.

Entitats catalanes se sumen a la campanya europea per acabar amb el sensellarisme

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

El moviment #StandUpForHomelessPeople reclama a tots els candidats a les eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig que assumeixin aquest compromís.

La xifra de persones que dormen al carrer a Europa segueix augmentant. Les dades apunten que, com a mínim, hi ha unes 700.000 persones sense llar al continent europeu que no tenen accés a un habitatge digne per falta de recursos.

És per això que, aprofitant la campanya electoral per a les eleccions europees del 26 de maig, organitzacions catalanes com Arrels Fundació s’han sumat a la campanya #StandUpForHomelessPeople per exigir a les institucions que actuïn ja per lluitar contra el sensellarisme.

La campanya, promoguda per la European Federation of National Organisations Working with the Homeless (FEANTSA), parteix d’aquestes cinc demandes:

  • Fer un ús més eficaç dels instruments polítics ja existents. Segons FEANTSA, la UE ha demanat als Estats membres que dissenyin i implementin estratègies per afrontar la situació que pateixen les persones sense sostre. No obstant això, la majoria dels països no estan aplicant aquestes directrius i la UE no prioritza polítiques socials per combatre aquest problema.
  • Donar suport a les persones sense llar a través de totes les àrees i d’una manera transversal.
  • Supervisar la situació de les persones sense llar i fer-ho extensible a tots els estats membres de la UE. La mateixa organització proposa comparar els indicadors socioeconòmics dels Estats membres. Sobre aquest punt, FEANTSA recrimina que el conjunt d’estadístiques de la UE no cobreix les dades sobre les persones sense sostre i això dificulta fer-ne un seguiment.
  • Defensar els drets de les persones sense sostre. Les organitzacions implicades en l'àmbit del sensellarisme denuncien, en els seus respectius estats, que aquests drets sovint són violats i criminalitzats.
  • Invertir fons de la UE per acabar amb la situació que pateixen les persones sense llar. Actualment, segons denuncia FEATSA, els recursos destinats a escala comunitària i dels països membres no són suficients per oferir solucions a llarg termini.

Aquesta organització recorda a tots els estats membres de la UE que els compromisos adoptats en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de 2030 inclouen l’eradicació de la pobresa extrema i l’accés a habitatges a preus assequibles. Dos objectius que, segons l’organització, estaran lluny de complir-se si no s’adopten polítiques més fermes.

FEANTSA, juntament amb organitzacions com la European Observatory on Homelessness o Housing right watch, emplacen a totes les entitats del Tercer Sector social europees que se sumin a la campanya a través de les xarxes socials, utilitzant els hashtags #BeFairEU i #StandUpForHomelessPeople.

La campanya anima les entitats a mencionar a través de les seves xarxes socials els responsables polítics locals, nacionals i europeus utilitzant aquests hashtags i demanar-los que es comprometin a donar suport a les persones sense sostre.

Afegeix un comentari nou