Dhanyabad: un documental sobre cooperació i ajuda humanitària al Nepal

LaviniaNext
Autor/a: 
Marc Gómez
Dhanyabad: el documental. Font: LivingNEPAL
Dhanyabad: el documental. Font: LivingNEPAL

Dhanyabad: un documental sobre cooperació i ajuda humanitària al Nepal

Autor/a: 
Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

La producció, en la qual ha participat l'ONG LivingNepal, se centra en la importància de l'ajuda en situacions catastròfiques, i com aquestes impacten en les persones temps després.

El 25 d'abril de 2015 va tenir lloc un sisme d'una magnitud de 7,8 de l'escala de magnitud del moment al Nepal, que va deixar 9.000 víctimes mortals i al voltant de 22.000 ferits, així com una gran brutalitat de destrosses al territori.

Aquest va commocionar països de tot el món, però sobretot va induir a la creació d'organitzacions i a la població més propera a col·laborar i oferir ajuda a totes les persones que, després del terratrèmol, es trobaven en situació de necessitat i pobresa extrema, com per exemple, aquells pobles remots i llunyans de les zones amb alta concentració de persones.

Tres anys després de l'incident, alguns dels supervivents del sisme es van trobar a l'Himàlaia per tornar l'ajuda que van rebre durant aquells temps tan difícils. Aquest moment d'intercanvi i agraïment queda capturat a través del documental Dhanyabad, dirigit per Manuel Norcini i Sara Pavones, amb la coproducció de LivingNEPAL.


Dhanyabad ens mostra Nepal de manera general, la seva cultura i costums, els seus paisatges, la seva naturalesa i les condicions de vida de la seva població, i, a la vegada, ens presenta algunes de les organitzacions que van néixer a causa de la situació ocasionada pel sisme: LivingNEPAL, Orche ONG i Hugging Nepal.

A través d'entrevistes a diferents personatges, coneixerem petites històries i els diversos projectes de les organitzacions, com per exemple, enfocats a la reconstrucció de l'entorn, ja que, avui dia encara existeixen zones afectades pel sisme del 2015.

El propòsit d'aquesta peça audiovisual és reflexionar sobre la importància de l'ajuda directa i sincera, a la vegada que la importància de la cooperació, col·laboració i treball en equip en situacions d'emergència humanitària.

El documental ha sigut premiat en festivals com 'l'US Holywood Int’l Golden Film Award', 'A Show For a Change Film Festival' i 'Docs without Borders Film Festival', en la categoria de Millor documental.

Afegeix un comentari nou