Dones, pau i seguretat, un projecte per construir la pau des de la igualtat de gènere

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Dones, pau i seguretat, un projecte per construir la pau des de la igualtat de gènere

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’Escola de Cultura de Pau i la Lliga dels Drets dels Pobles uneixen forces i ofereixen un recurs on es poden trobar guies, informes, materials pedagògics, etc., a l’abast de tothom.

"Dones, pau i seguretat" és un projecte impulsat per l’Escola de Cultura de Pau i la Lliga dels Drets dels Pobles que té com a objectiu promoure i sensibilitzar sobre la importància de la construcció de pau des d’una perspectiva sostenible i de gènere. Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, té el format d’una pàgina web que presenta un seguit de documents d’anàlisi i sensibilització per conèixer i aplicar l’agenda dones, pau i seguretat, aprovada l’any 2000 gràcies a la resolució 1325 del Consell de Seguretat de l’ONU.

D’una banda, l’Agenda Dones, Pau i Seguretat reconeix les conseqüències de gènere derivades dels conflictes armats i promou la construcció d’una pau inclusiva mitjançant una participació de les dones en condicions d’equitat amb l’eliminació de les desigualtats de gènere. A la pàgina web s’hi poden trobar guies ràpides per entendre l’agenda, a més d’informes, entre els quals destaquen els següents:

A més, el projecte també ofereix altres recursos com webinars de WILPF international, un enllaç a la campanya #DónaVeu1325 o informació sobre organitzacions com Peace Women o The Global Network of Women Peacebuilders. D’altra banda, el projecte ofereix materials pedagògics per apropar l’Agenda Dones, Pau i Seguretat als espais educatius. Entre ells, destaquen dinàmiques, lectures, experiències i recursos audiovisuals per reflexionar sobre les conseqüències de les guerres, els estereotips de gènere i el paper de la societat civil en el foment de la pau.

En aquest sentit, es poden trobar diferents unitats didàctiques, entre elles una especialitzada en la incidència per la justícia global a través de les xarxes socials. Per últim, hi ha una proposta per realitzar un projecte de Servei Comunitari. Aquesta experiència és concebuda com un projecte de voluntariat d’incidència i sensibilització per la pau a través de les xarxes socials.

El projecte de Dones, Pau, Seguretat va ser impulsat durant l'any 2016.

Afegeix un comentari nou