Dues ONG tornen al Mediterrani a salvar vides

Colectic
L'Ocean Viking es troba realitzant operacions de salvament al Mediterrani central. Font: Volfegan
L'Ocean Viking es troba realitzant operacions de salvament al Mediterrani central. Font: Volfegan

Dues ONG tornen al Mediterrani a salvar vides

Colectic

Resum: 

Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée es posen rumb al Mediterrani central amb motiu de l'escalada de la guerra a Líbia.

Davant el que consideren "inacció europea", les dues organitzacions s'embarquen en una nova missió de recerca i rescat i amb un nou vaixell, l'Ocean Viking. Ho fan malgrat l'amenaça amb multes de fins a 901.000 euros que a començaments de mes va fer el Govern espanyol a l'Open Arms.

Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée informen que hi ha moltes persones que estan intentant fugir de Líbia per la ruta marítima més perillosa el món. Segons aquestes ONG, al Mediterrani central no hi ha equips salvavides i això fa "imperatiu" embarcar-se en aquesta missió.

L'Ocean Viking porta a bord 30 persones: 9 tripulants contractats, 12 efectius de la segona organització a càrrec de les operacions de recerca i rescat, i altres nou d'MSF.

La majoria de les ONG van suspendre les seves operacions de rescat al mar Mediterrani pel tancament dels ports d'Itàlia i Malta, que són els més propers a Líbia, i per l'amenaça del Govern italià de processar-les per tràfic de persones, ja que considera que amb la seva actuació estan fomentant l'activitat de màfies que ajuden les persones que fugen dels seus països a arribar a Europa.

Aquestes organitzacions humanitàries denuncien la falta d'un mecanisme coordinat de desembarcament a la Unió Europea.

Afegeix un comentari nou