L'Economia i el treball a l’agenda post-2015, a debat a les jornades “Visions d'Amèrica Llatina”

Fundació Autònoma Solidaria
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'Economia i el treball a l’agenda post-2015, a debat a les jornades “Visions d'Amèrica Llatina”

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

El mes de febrer tornen les sessions amb què la UdG, la UdL, la URV i la UPF treballen conjuntament per acostar-se a la realitat d'Amèrica Llatina. Enguany, estaran focalitzades en economia i treball.

Per desè curs consecutiu, quatre universitats públiques catalanes organitzen conjuntament les jornades "Visions d'Amèrica Llatina", les sessions amb què a través de la veu de persones expertes, pretenen mostrar diferents perspectives de la realitat de llatinoamericà, des de la colonització fins avui.

Enguany, el focus estarà col·locat en "l'economia i el treball en l'agenda post 2015". Així doncs, en diferents dies i horaris, les quatre universitats comptaran amb 4 sessions que aprofundiran en la temàtica des de diversos punts de vista:

Sessió 1: "Condicions laborals decents per a tots, sense distinció", amb Xavier Martínez Celorrio, llicenciat en sociologia i professor a la UB.

Sessió 2: "Factors i riscos del miracle econòmic a Amèrica Llatina: treball, recursos naturals i deutecràcia", amb Iolanda Fresnillo, llicenciada en Sociologia i màster en Cooperació i Desenvolupament per la UB, que ha treballat a l'Observatori del Deute en la Globalització com a investigadora sobre el deute, institucions financeres internacionals i finances responsables.

Sessió 3: "Turisme, oportunitats, a quin preu?, una anàlisi de gènere", amb Jordi Gascón, doctor en Antropologia Social per la UB i especialitzat en estudis rurals.

Sessió 4: "Cooperativisme social, econòmic, inclusiu i sostenible" amb Jesús Carrión, llicenciat en Ciències Econòmiques i Administració d'Empreses per la UB i doctor en sostenibilitat per la UPC. Avui, membre investigador del Col·lectiu RETS.

Les jornades se celebren de manera transversal entre la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). A cadascuna s'hi celebraran les mateixes quatre sessions en diferents dies i horaris.

Les jornades són de lliure accés per a tota persona interessada. Ara bé, cal inscriure-s'hi prèviament. El preu, els terminis i la forma d'inscripció varia en cada cas. El que és comú en les quatre universitats és la possibilitat que l'alumnat pugui reconèixer la participació amb crèdits.

Afegeix un comentari nou