Àmbit de la notícia
Internacional

El 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat serà a Barcelona

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Júlia Bacardit
  • Ampans treballa amb temes de discapacitat des de fa 50 anys
    Font: Ampans
  • assistència mèdica i social
    Font: Althaia
  • European Association for Mental Health in Intellectual Disability
    Font: EAMHID

L'Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID) escull Barcelona com a seu d'un Congrés que tindrà lloc del 23 al 25 de maig del 2019. 

Aquest congrés internacional afronta la problemàtica de les persones amb discapacitat intel·lectual que també tenen algun trastorn mental o de conducta com ara l’autisme. Sovint, aquests trastorns no es detectaven o es detectaven massa tard en persones amb discapacitat.

El Congrés, que l’EAMHID organitza cada dos anys, tindrà lloc del 23 al 25 de maig del 2019 al recinte de la Fira de Barcelona amb les entitats manresanes Ampans i Althaia com a co- organitzadores.

La decisió de traslladar l’acte a Barcelona es va prendre durant l’anterior edició del Congrés, que va tenir lloc a Luxemburg l’any 2017 i va comptar amb dues ponències d’Althaia i Ampans, una sobre el treball col·laboratiu per millorar la vida d’aquestes persones i l’altra sobre la prevalença dels trastorns de conducta entre infants i joves.

Ampans és una fundació amb més de 50 anys de trajectòria que s’ocupa d’oferir serveis diversos a persones amb discapacitat intel·lectual o en una situació vulnerables. Per la seva banda, Althaia és una fundació privada sense ànim de lucre centrada en el servei assistencial mèdic integral a les persones.

Durant el 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual es presentaran estudis científics a càrrec de ponents de prestigi internacional i es debatrà com afrontar els trastorns de la conducta de les persones amb discapacitat intel·lectual des dels serveis educatius, sanitaris i comunitaris.

Al llarg de dos dies, ponents i assistents també parlaran de com millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquestes persones, i l’objectiu és involucrar-les a elles i a les seves famílies.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari