El 20 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social

Ravalnet

El 20 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social

Ravalnet

Resum: 

La celebració d'aquesta diada té entre els seus principals objectius promoure l'erradicació la pobresa, el treball ple i decent, la igualtat entre els sexes i l'accés al benestar social per a tothom.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de febrer com a Día Mundial de la Justicia Social a partir de la resolució aprovada el 26 de novembre de 2007. Amb la iniciativa convida els Estats Membres a dur a terme activitats que ajudin a assolir els objectius i les fites de la Cimera Mundial sobre Desenvolupament Social, entre d'altres.

L'ONU considera que la justícia social és el principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, tant a l'interior de les nacions com entre aquestes.

A més de combatre la pobresa, l'explotació laboral i la discriminació de gènere, la justícia social promou també els drets dels pobles indígenes i les persones migrants, i l'eliminació de barreres per motius d'edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

Un exemple del compromís de les Nacions Unides per avançar en el camí per aconseguir la justícia social és l'adopció per part de l'Organizació Internacional del Treball de la Declaració de l'Organizació Internacional del Treball sobre la justícia social per una globalització equitativa.

Afegeix un comentari nou