El projecte europeu WEMIN necessita l'expertesa de persones que treballen amb dones migrades

Ravalnet
Imatge del projecte WEMIN Font: Colectic
El projecte WEMIN busca la col·laboració de persones que treballen amb dones migrades i refugiades
Imatge del projecte WEMIN Font: Colectic
Imatge del projecte WEMIN Font: Colectic

El projecte europeu WEMIN necessita l'expertesa de persones que treballen amb dones migrades

Ravalnet

Resum: 

Els demana que responguin una enquesta aportant la seva experiència. La informació servirà per dissenyar i implementar una formació adreçada a dones migrades i refugiades a vuit països europeus.

Colectic, cooperativa situada al barri del Raval de Barcelona, és un dels socis del projecte WEMIN, juntament amb organitzacions de set països de la Unió Europea: Grècia, Itàlia, Irlanda, França, Suècia, Portugal i Alemanya. El projecte és finançat pel Fons d'Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

Una de les accions del projecte serà realitzar una formació adreçada a dones migrades i refugiades de totes les edats. Tot i ser un projecte internacional, la metodologia ha de respectar les necessitats específiques d'aprenentatge, la situació personal, el nivell educatiu i l'experiència d'aprenentatge de les dones migrades i refugiades a Catalunya.

Per conèixer en profunditat la situació d'aquestes dones als set països participants, des del projecte s'ha llançat una enquesta adreçada a experts i expertes en el treball amb persones migrades. Amb aquesta consulta preliminar pretenen esbrinar què cal tenir en compte per al desenvolupament i la refinació de la metodologia i els recursos. Els i les professionals que vulguin donar un cop de mà, hauran de respondre aquesta enquesta abans del 4 de juny.

Entre d'altres, el curs recollirà les següents temàtiques: competències digitals bàsiques; la llengua; la història, valors i costums locals; la dimensió europea i els principis de la comunicació intercultural i el funcionament dels sistemes social, educatiu i sanitari local. El curs tindrà una durada de 80 hores i utilitzarà els principis i mètodes d'aprenentatge no formal i informal. Les participants assumiran un paper molt actiu durant el programa, compartint els seus coneixements, experiència, idees i preguntes relacionades amb el tema.

Afegeix un comentari nou