El Sea-Watch surt a la mar per rescatar vides al Mediterràni

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
El Sea Watch 3 ha efectuat moltes sortides per rescatar refugiats i refugiades. Imatge de Chris Grodotzki. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Chris Grodotzki. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
El Sea Watch 3 ha efectuat moltes sortides per rescatar refugiats i refugiades. Imatge de Chris Grodotzki. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
El Sea Watch 1 va ser el primer vaixell de la ong Sea Watch. Imatge de Ruben Neugebauer. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Ruben Neugebauer. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
El Sea Watch 1 va ser el primer vaixell de la ong Sea Watch. Imatge de Ruben Neugebauer. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0

El Sea-Watch surt a la mar per rescatar vides al Mediterràni

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

El vaixell de l’organització Sea Watch surt a la mar per rescatar les persones que intenten creuar el medierrani. Metges sense fronteres participa en l’operació donant assistència mèdica i humanitària.

Metges sense Fronteres va publicar, el passat 11 d’agost, un comunicat a la seva web, on anunciava que el Sea-Watch 4, un vaixell d’ajuda a les persones que intenten creuar el mediterrani, sortia a la mar per salvar vides de refugiats. Oliver Behn, director d’operacions de Metges sense Fronteres, especifica en aquest comunicat que no poden acceptar que cap ésser humà s’ofegui intentant creuar el mediterràni.

Des de principis d’any, 5.650 persones han sigut interceptades i forçades a tornar als seus països d’orígen. Les embarcacions, com el Sea-Watch 3 i l’Ocean Viking, són bloquejades contínuament i sistemàticament en tots els ports italians. L’excusa són tecnicismes que no s’aguanten en peu per si sols.

Moltes de les persones que han sigut retornades als seus països d’origen, viuen greus problemes d’accés a aliments i tenen moltes limitacions d’accés a l’aigua. En el context de pandèmia global, aquestes persones tenen molt poques oportunitat de distanciament físic. A Líbia, per exemple, el conflicte que es viu ha agreujat la situació sanitària dels hospitals, que estan a punt de col·lapsar.

El vaixell que sortirà a la mar és el Sea-Watch 4, que antigament era un vaixell d’investigació científica, anomenat Poseidón. Va ser comprat per Sea Watch i United4Rescue. Metges sense Fronteres participa en l’operació, proporcionant assitència mèdica i humanitària a bord del Sea-Watch 4.

Afegeix un comentari nou