Els desitjos de les entitats internacionals per al 2020

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Els voluntaris internacionals passen el Nadal descobrint el Tió i els costums del país Font: Twitter @LaVibria
Membres del programa de Servei de Voluntariat Europeu de La Vibria Intercultural passen el Nadal descobrint el Tió i els costums del país. Font: LaVibria.
Pallassos Sense Fronteres a Etiòpia. Font: Luca Fiorentini /Pallassos Sense Fronteres
Pallassos Sense Fronteres té un desig molt especial per cap d'any. Font: Luca Fiorentini /PSF.
Es reuneix el grup d'activistes locals de SCI Font: SCI
El Servei Civil Internacional de Catalunya explica els seus desitjos pel 2020. Font: SCI.

Els desitjos de les entitats internacionals per al 2020

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Des de Xarxanet volem compartir els desitjos de les entitats per al 2020 i ajudar-los a que siguin una realitat, començant l'any amb alegria i il·lusió.

Començar un any és demanar desitjos i plantejar-se reptes pels 12 mesos següents. L'ambient nadalenc inspira les il·lusions dels més petits, però també dels més grans. Per descomptat, també és el cas de les entitats internacionals, que volen que la pròxima dècada estigui plena de canvis per augmentar la solidaritat i millorar els drets humans.

1. ACDDH (Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans)

El nostre desig és que a l'estat espanyol s'acabin les vulneracions de drets humans, especialment aquells vinculats al dret de defensa i el dret a un judici just. Volem que es respectin els tractats internacionals de drets humans que ara mateix estan sent ignorats i s'acabi la repressió política.

2. COCAT (Coordinadora d'Organitzadors de camps de treball internacionals de Catalunya)

Des de COCAT desitgem que seguim sent molts i moltes per canviar el món i les consciències.

3. Pallassos Sense Fronteres

El nostre desig de cada any és deixar d'existir. Si ho aconseguim, significarà que alguna cosa ha canviat en aquest món. Però mentre això no passi, seguirem obrint fronteres amb somriures i continuarem exigint als governs el compromís de garantir els drets humans de totes les persones.

4. Desos

Que augmenti la solidaritat de les persones, que tots plegats siguem més solidaris.

5. La Vibria Intercultural

Que la mobilitat internacional arribi a més joves amb menys oportunitats, que seguim construint una societat participativa i crítica a través de l'educació no formal, que les experiències interculturals ens ajudin a apropar-nos més a una igualtat real, que els projectes que fem aquest any tinguin un fort impacte social i ens ajudin a seguir transformant realitats.

6. SCI (Servei Civil Internacional de Catalunya)

Que no hi hagi ni un feminicidi més; que es garanteixin els drets de les menors nouvingudes; que es prenguin mesures realment efectives per encarar amb responsabilitat l'emergència climàtica; que el voluntariat transformador substitueixi el voluntarisme; que acabi la invasió turca del Kurdistan; que la Generalitat compleixi els seus pressupostos promesos; que ens responsabilitzem d'allò que consumin i del seu impacte local i global, com a individus i com a societat; que hi hagi més solidaritat entre pobles, més enxarxada i més horitzontal; que es reconegui l'estat de Palestina i acabi així la colonització i l'opressió per part de l'estat d'Israel; que l'Estat Espanyol es responsabilitzi del procés d'independència del Sàhara; que la veu del jovent sigui més escoltada en totes les esferes socials; que no es persegueixi ni criminalitzi la mobilització social, sinó que es promogui com a eina de canvi; que les empresonades injustament recuperin la seva llibertat, tant aquelles tancades per defensar idees polítiques com aquelles preses en CIES a causa de la seva nacionalitat.

Afegeix un comentari nou