Els drets humans il·luminen plaça Universitat en una jornada reivindicativa

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els drets humans il·luminen plaça Universitat en una jornada reivindicativa

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" reuneix unes 400 persones i centenars d’espelmes pel Dia Internacional dels Drets Humans.

"Donem llum als drets humans" és el nom de la jornada de sensibilització i reivindicació, inscrita dins la campanya "Casa nostra, casa vostra", que es va celebrar el passat dia 10 de desembre amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans. Centenars d’espelmes van il·luminar la plaça Universitat de Barcelona, que va acollir més de 400 persones assistents a la commemoració de la data. L’organització de la campanya va fer una crida a la ciutadania perquè portessin les seves espelmes i, d’aquesta manera, reivindicar la vulneració dels drets humans en relació amb les persones refugiades i migrades.

Entre les entitats que subscriuen la campanya es troben ONGs com Amnistia Internacional, Lafede.cat, SOS Racisme o STOP Mare Mortum. També hi donen suport personalitats reconegudes del món de la comunicació, de la cultura i la societat civil. Les espelmes van construir un mosaic lluminós que va reproduir el logotip de la campanya "Casa nostra, casa vostra’. El conjunt d’espelmes va mostrar la voluntat dels ciutadans i ciutadanes que donen suport a la campanya perquè Catalunya sigui terra d’acollida. Fins a dia d’avui, són 22704 les persones que ja han signat el manifest.

Aquesta és una de les primeres accions de la campanya, que tindrà el seu punt àlgid durant el mes de febrer amb un concert al Palau Sant Jordi el dia 11 i una concentració ciutadana convocada pel dia 18 com a tancament de la campanya. La jornada ‘Donem llum als drets humans’ marca l’inici d’una setmana d’accions que es tancarà el dissabte 17, Dia Internacional de les Persones Migrades. Per aquell dia s’ha preparat una cadena humana amb torxes, que sortirà de plaça Universitat i arribarà fins a plaça Sant Jaume de Barcelona.

Afegeix un comentari nou