És JUST el que necessitem

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

És JUST el que necessitem

Resum: 

La banca ètica i el comerç just són dues de les alternatives que calen per millorar la nostra societat. Així ho creuen Setem i d'altres entitats catalanes que durant el mes de maig promouen una festa per donar a conèixer aquestes dues opcions. Més de 35 municipis catalans acullen la XIII Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Sota el lema "És JUST el que necessitem", els caps de setmana de maig carrers i places de més de 35 municipis catalans s'omplen de fires, mercats d'intercanvi, obres de teatre, xerrades, jocs, etc. amb l'objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer el comerç just i la banca ètica. Aquesta festa s'allarga durant tot el mes de maig. A alguns barris i poblacions ja ha tingut lloc i a d'altres se celebrarà els propers caps de setmana.

Un dels dies més importants ha estat dissabte 12 de maig, ja que ha coincidit amb el Dia Mundial del Comerç Just. Els barris del Clot i Gràcia de Barcelona, Tarragona, Castellbisbal, Sant Boi de Llobregat, Altorrico, Àger, Guissona i Rosselló han celebrat la festa tot coincidint amb el dia mundial.

Dissabte 19 de maig serà el torn de Lleida, Banyoles, Valls, Terrassa, Mataró i el barri de Sarrià a Barcelona. Vallmoll l'acollirà el mateix cap de setmana però en diumenge, dia 20 de maig. Corbins la celebrarà entre setmana, del 23 al 25 de maig, i el darrer cap de setmana de maig la festa viatjarà a Girona, Tàrrega, Cervera i Sant Quirze del Vallès.

Organitzada per SETEM, Alternativa 3, FETS (Finançament Ètic i Solidari), Intermón Oxfam, Fiare i la Xarxa de Consum Solidari, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica compta també amb la implicació i participació d'un centenar d'organitzacions locals i les persones voluntàries que s'encarreguen de portar-la a diferents indrets de la geografia catalana.

Afegeix un comentari nou