Informe "Estat mundial de la infància"

 Font:
Font:

Informe "Estat mundial de la infància"

Resum: 

En una edició especial, l'informe anual de UNICEF "Estat mundial de la infància" commemora 20 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Un total de 193 països han ratificat ja la Convenció sobre els drets de l’infant. La Convenció articula un conjunt de drets universals, tals com el dret a una identitat, a un nom i una nacionalitat, el dret a l'educació, i els drets a gaudir del major nivell possible de salut i a rebre protecció contra l'abús i l'explotació.

Aquests drets es basen en quatre principis fonamentals: la no discriminació; l'interès superior del nen com consideració primordial en els assumptes que els afecten; els drets a la vida, la supervivència i el desenvolupament; i el respecte per les opinions dels infants. La Convenció també destaca l'obligació dels governs de fer tot el possible per a assolir que es compleixin aquests drets, i reconeix la funció especial dels pares i mares en la criança dels seus fills.

L’informe anual de UNICEF fa un seguiment de la Convenció al voltant del món. Consulta l’informe Estat mundial de la infància.

Afegeix un comentari nou