Jo Sóc Terra d’Acollida, la campanya pels refugiats

iWith.org
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Jo Sóc Terra d’Acollida, la campanya pels refugiats

iWith.org

Resum: 

Amb un manfiest i la recollida de signatures, Hospitalitat.cat ha engegat una iniciativa de sensibilització per reclamar a les institucions europees garantir el dret i la dignitat de les persones que busquen asil.

La campanya Jo Sóc Terra d’Acollida és una iniciativa que ha engegat Hospitalitat.cat per alçar la veu davant la resposta de rebuig que Europa està donant a les persones refugiades i desplaçades. En aquest sentit, la campanya reclama i exigeix als representats polítics que actuïn per garantir els drets i la dignitat de les persones que han fugit del seu país per motius de guerra, pel canvi climàtic, per la violència, la pobresa, o les desigualtats, i que busquen un futur millor a Europa.

La campanya compta amb un manifest de vuit pàgines, un vídeo identificatiu i diferents materials com flyers i un formulari de recollida de signatures per ampliar el seu impacte. Entre les raons que donen per a l’acollida, esgrimeixen que les més rellevants són per motius de justícia i dret, per fidelitat als valors europeus, per memòria i per fidelitat a la mateixa història de la Unió Europea i perquè és un element d’ajuda pels Estats membres, ja que segons economistes i demògrafes les persones refugiades contribueixen a enfortir l’Estat del Benestar.

Els 10 punts de la campanya

1. Reforçar les operacions de salvament marítim

2. Obrir vies d’accés legals

3. Complir amb la reubicació de 16.000 persones a Espanya

4. Reassentar 1.449 persones refugiades

5. Concedir el dret d’asil

6. Respectar la dignitat i els drets

7. Reforçar l’ajuda humanitària. Destinar el 10% de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament a aquesta partida.

8. Contribuir a la pau

9. Possibilitar la integració i donar opcions per a l’acollida

10. Fomentar una cultura de l’hospitalitat i la interculturalitat

En Mustafa i la Sara van deixar Alep amb el seu fill de cinc anys. A la seva feina va veure morir a gent o va veure persones ferides al carrer. Van sortir de Síria quan van veure que es feia impossible poder viure amb seguretat. La Sara recorda que «el que vam viure era una guerra, una guerra real, la primera vegada que veiem una cosa semblant». Aquesta és la història personal que acompanya el missatge de la campanya.

Tothom qui vulgui pot llegir el manifest de #JoSocTerradAcollida al següent enllaç i signar-lo a través del següent formulari.

Afegeix un comentari nou