‘Kids Got Rights’: la unió de l’esplai amb els drets dels infants

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
La participació infantil és essencial perquè els infants siguin conscients dels seus drets.  Font: Llicència CC
La participació infantil és essencial perquè els infants siguin conscients dels seus drets. Font: Llicència CC
El projecte internacional està dirigit a infants d'entre 10 i 13 anys.  Font: Llicència CC
El projecte internacional està dirigit a infants d'entre 10 i 13 anys. Font: Llicència CC
'Kids Got Rights' comptarà amb trobades a Roma, Salzburg, Kent i Barcelona.  Font: Esplac
'Kids Got Rights' comptarà amb trobades a Roma, Salzburg, Kent i Barcelona. Font: Esplac

‘Kids Got Rights’: la unió de l’esplai amb els drets dels infants

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Esplais Catalans (Esplac) presenta un nou projecte internacional centrat en els drets humans i en la participació infantil perquè els nens i nenes prenguin consciència del seu entorn i dels seus drets.

‘Kids Got Rights’ és un projecte internacional d'Esplais Catalans (Esplac) que clama pel compliment dels drets dels infants. Aquests seran els protagonistes de la iniciativa, participant en reunions, organitzant tallers i formacions per prendre consciència dels seus drets i del seu entorn.

La participació infantil és primordial perquè els infants siguin conscients dels seus drets i de la importància de no ser vulnerats. “L’objectiu de ‘Kids Got Right’ és treballar amb els infants, posar-los al centre fugint de l’adultocentrisme”, explica la responsable de l’Espai de Coordinació Internacional, Mar Gordó. Amb el lema ‘Infants! És l’hora de defensar els vostres drets’ volen que el missatge cali entre els infants.

El projecte està coordinat per la IFM-SEI, una organització sense ànim de lucre de Brussel·les (Bèlgica) que lluita pels drets dels infants. La participació d’Esplac i altres entitats d’Anglaterra, Itàlia, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia i Àustria converteixen el projecte en internacional. Tanmteix, tot aquest procés estarà acompanyat pel Grup de Recerca d'Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona, que proporcionarà eines i metodologia necessària per a la participació infantil.

Un projecte sobre drets humans pels infants

‘Kids Got Rights’ tindrà una durada de més d’un any, iniciant-se aquest abril i fins al setembre de 2022 amb trobades a Roma (Itàlia), Salzburg (Àutria), Kent (Anglaterra) i Barcelona. Es formaran un o dos grups -segons les inscripcions- de quinze infants d’entre 10 i 13 anys.

Respecte a les trobades internacionals i les restriccions de mobilitat per la pandèmia, des de l’organització esperen que es puguin fer normalitat, però si no fos així es podrien readaptar per portar-les a terme. “Algunes activitats ja es preveu que siguin online, però també en tenim organitzades de presencials. Si no es poguessin fer, les faríem online o les reformularíem d’alguna manera. De totes maneres, les trobades internacionals són a partir de l'agost de 2021 i esperem que llavors es puguin fer sense problemes”, desitja Gordó.

Per participar-hi cal ser membre d’algun esplai d’Esplac, estar en la franja d’edat marcada i com anuncien des de l’entitat estar motivat per participar-hi i defensar i reivindicar els drets. Omplint el formulari d’inscripcions i enviant un vídeo, un dibuix, una fotografia, un correu electrònic, etc. els infants podran gaudir d’una experiència única aprenent a lluitar pels seus drets.

En cas que les sol·licituds sobrepassin les places marcades, es farà un procés de selecció basat en els criteris de participació dels projectes internacionals. Per a més informació podeu escriure un correu a internacional@esplac.cat.

Afegeix un comentari nou