La Creu Roja lliura els Premis a la innovació tecnològica amb finalitats humanitàries

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Creu Roja lliura els Premis a la innovació tecnològica amb finalitats humanitàries

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

S’han premiat nous desenvolupaments per a dispositius mòbils en les categories de Vida Activa, Salut Constant i Infància i Joventut.

La Creu Roja va lliurar el passat dimarts, 28 de febrer, els Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries, durant la celebració del 4YFN (4 Years From Now), saló dedicat a les startup, en el marc del Mobile World Congress, que té lloc a Barcelona. Els guardons, que responen a l’aposta de l’organització per la innovació tecnològica amb finalitats socials, distingeixen aquells nous desenvolupaments per a dispositius mòbils i compten amb tres categories: “Vida Activa”, “Salut Constant" i “Infància i Joventut”. L’objectiu de la convocatòria era crear aplicacions mòbils d’innovació social per ser utilitzades en tasques d’ajuda humanitària que la Creu Roja duu a terme amb les comunitats i col·lectius més vulnerables.

Els premiats per categoria són:

Projecte: CerQana
Categoria: Vida Activa
Presentada per: Qbitera Software, S.L
Objectiu: L’aplicació pot contribuir a fomentar l’autonomia i inclusió social de les persones grans o dependents. CerQana avisa en temps real a familiars o persones cuidadores si li passa alguna cosa a l'usuari i permet veure en temps real la seva ubicació.

Projecte: FQ-UP
Categoria: Salut Constant
Presentada per: Federació Espanyola de Fibrosi Quística i Injecció Comunicació
Objectiu: Pot ajudar a millorar l'adherència al tractament de la fisioteràpia respiratòria i l'exercici físic en joves amb Fibrosi Quística. A més, augmenta la freqüència i regularitat de compliment del tractament diari. Promou la pràctica d'exercici físic i hàbits de vida saludables.

Projecte: Mala Spot i MalariaSpot Bubbles
Categoria: Salut Constant
Presentada per: Daniel Quadrat Sánchez, Sara Gil Casanova, María Linares Gómez, María Jesús Ledesma Carbayo, Alejandra Ortiz Ruiz, Maria Postigo Camps, Alexander Vladimirov i Miguel Luengo Oroz
Objectiu: El principal objectiu d'aquesta aplicació és investigar si és possible el diagnòstic a distància de mostres reals de sang de pacients en països amb pocs recursos. Diagnosticar una mostra de sang pot portar fins a 30 minuts i, en molts dels països més afectats per aquesta malaltia, no hi ha tècnics suficients per fer-ho. En molts casos, això porta al fet que la malaltia no es diagnostiqui i se segueixi propagant o, per contra, es doni un tractament sense diagnòstic previ, cosa que posa en perill la salut del pacient i crea resistències als fàrmacs contra la malària.

Projecte: AutonoMyUp
Categoria: Infància i Joventut
Presentada per: Eduard Clariana Molina
Objectiu: AutonoMyUp és una aplicació interactiva per a persones amb trastorns en el neurodesenvolupament, que dóna suport i facilita l'execució de les principals activitats de la vida diària, fomentant que puguin ser realitzades.

La participació de la Creu Roja al Congrès de Telefonia Mòbil

La Creu Roja Espanyola (CRE) i la Fundació Vodafone Espanya (a través de la seva fundació conjunta TECSOS) també presenten al Mobile World Congress, entre el 27 de febrer i el 2 de març, la Teleassistència Mòbil Accessible, que pretén apropar aquest servei a les persones amb discapacitat auditiva, visual i física (moderada o severa). Les noves modalitats de teleassistència estan instal·lades en un aparell de telefonia mòbil, amb aplicacions configurades segons les necessitats i tipus de discapacitat de cadascú. Per exemple, en el cas de persones amb discapacitat, permeten que puguin activar l’alarma amb moviments facials.

Afegeix un comentari nou