La solidaritat gironina porta aigua al Senegal

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La solidaritat gironina porta aigua al Senegal

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’ONG Bantandicori ha gestionat el projecte amb recursos de l’Ajuntament de l’Escala i l’empresa Sorea.

L’Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantandicori, amb seu a Arbúcies, va signar el passat 21 de juliol un conveni amb l’Ajuntament de l’Escala i l’empresa de gestió d’aigües Sorea per construir un pou a la regió de Kandia, al Senegal. El pou d’aigua abastirà entre 2.000 i 2.500 persones, 1.200 de les quals són infants. Enguany, el conveni preveu una aportació de 3.000€ a través de l’Ajuntament de l’Escala.

L’ONG catalana ja ha col·laborat en l’obertura de diferents pous al Senegal, en concret al departament de Velingara, on ja ha emplaçat vuit pous. L’associació gironina va començar els seus projectes al Senegal fa 10 anys, i des de llavors, ha desenvolupat diferents zones de cultiu, amb l’objectiu de garantir l’accés a aigua potable a aquelles comunitats rurals que tinguin problemes de contaminació amb els seus recursos naturals. A més, també s’han involucrat en altres projectes com la creació d’horts a la vora dels pous, la millora de les instal·lacions d’un centre hospitalari i la construcció d’un molí i un magatzem.

Cal destacar que l’Ajuntament de l’Escala ha ofert a tothom qui vulgui la possibilitat de col·laborar amb una aportació voluntària. Per fer-ho, ha habilitat el compte ES84 0049 2794 31 271411484 del Banc Santander. Les aportacions es poden fer fins a finals d’octubre i el concepte a l’hora de fer l’ingrés ha de ser: "Donació Senegal".

Aquest no és el primer projecte que l’Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantandicori gestiona amb la col·laboració del municipi gironí. L’any passat, la policia local de l’Escala va col·laborar amb l’organització d’un concert solidari. De la mateixa manera, altres municipis com Olot també han col·laborat amb l’associació. Pots consultar tots els projectes duts a terme per l’associació al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou