L’ACPau i Palestinian Farmers Union: agroecologia contra l’ocupació

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: Palestinian Farmers Union
Font: Palestinian Farmers Union
 Font: Ajmal PS
Font: Ajmal PS

L’ACPau i Palestinian Farmers Union: agroecologia contra l’ocupació

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

El projecte de col·laboració entre una brigada d’ACPau i una entitat camperola palestina comença a donar fruits sostenibles.

Una brigada de l’Associació Catalana per la Pau i el col·lectiu Palestinian Farmers Union col·laboren a Palestina per millorar la vida camperola de la comunitat palestina.

D’ara fins al 2019, les dues entitats treballen als municipis d’Alnazlah Al-sharquia i Der Ballut, a l’oest de Cisjordània, amb l’objectiu d’enfortir el teixit associatiu agrícola palestí i garantir així l’alimentació de la gent de la regió.

El projecte fa anys que dura i posa èmfasi en garantir l’accés dels camperols a aliments de qualitat cultivats per ells i al marge del mercat israelià, al qual tenen dificultats per accedir a causa de l’ocupació.

La formació del voluntariat català al voluntariat de Palestinian Farmers se centra en la sensibilització de qüestions ambientals que poden afectar la salut de la població d’aquests dos municipis de Cisjordània.

Els mètodes agroecològics i sostenibles que l’ACPau i la Palestinian Farmers Union treballen conjuntament beneficiaran directament a 180 persones, de les quals un 40% són dones.

Ja des dels seus inicis, la Palestinian Farmers Union enforteix cooperatives per via de la millora de la salut dels i agricultores i també mitjançant microcrèdits.

En Rashad, sindicalista i membre de Palestinian Farmers Union, va acollir la brigada de quatre voluntaris catalans que van arribar a la zona el passat estiu del 2017. Ell conrea productes agroecològics, sense additius químics.

Els voluntaris i voluntàries que van conèixer en Rashad van fer 4 vídeos que li donessin veu a ell i a la resta de camperols i camperoles perquè expliquessin de primera mà les seves històries de resistència.

Aquest projecte d’ACPau a l’oest de Cisjordània s’està duent a terme amb un fons de 146.676 euros aprovat per l’Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou