L’activista Òscar Camps guanya el Català de l’Any

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’activista Òscar Camps guanya el Català de l’Any

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El director de la ONG Proactiva Open Arms, amb el 47’31% dels vots, rep el reconeixement per la tasca de rescat i assistència als refugiats a l’illa grega de Lesbos.

Òscar Camps, director de la oenegé de Badalona Proactiva Open Arms, és el nou Català de l’Any. L’activista, implicat en tasques de salvament i socorrisme en l’arribada de refugiats a les costes gregues, va rebre ahir dijous dia 7 d’abril el guardó que entrega cada any ‘El Periódico’, amb un 47,31% dels vots. Els candidats que també optaven a guanyar la 16a edició del Català de l’Any eren l’escriptor i columnista Josep Maria Espinàs, i el músic Pau Donés (cantant de Jarabe de Palo), que finalment ha guanyat la batalla al càncer de còlon contra el qual s’ha enfrontat durant 6 mesos.

En el seu discurs després de rebre el guardó, Camps ha volgut destacar el paper de tots els voluntaris i voluntàries de l’organització i ha afirmat que li hauria agradat no haver rebut mai aquest premi, perquè des de Lesbos ha vist “la gran passivitat d’Europa davant dels seus mars i costes”. Proactiva Open Arms té actualment 14 persones que van rotant cada 15 dies i s'allotgen a una pensió de la costa nord de Lesbos. En el cas del guardonat, va decidir marxar a Grècia enfurismat després de veure la foto de l’Aylan, set mesos abans de rebre el premi. Davant de la realitat que ha presenciat en les tasques de salvament, el seu missatge contra la immobilitat de les institucions europees és si més no contundent.

El president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va ser l’encarregat d’atorgar el guardó a l’activista. Les xarxes socials s’han omplert de missatges de felicitacions per a Camps. Entitats com SOSRefugiados-MiR, Càritas Barcelona, la Taula del Tercer Sector o l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament ja han reconegut i felicitat a Camps pel premi obtingut.

Afegeix un comentari nou