“L'agricultura industrial escalfa el planeta, els pagesos el refreden”

 Font:
Font:
 Font:
Font:

“L'agricultura industrial escalfa el planeta, els pagesos el refreden”

Resum: 

El moviment internacional “Via Campesina”, que fa aquesta afirmació, està a la 17ª Conferència de les Parts de la Convenció Marc de l'ONU sobre Canvi Climàtic (COP17) que es celebra a Durban (Sudàfrica), del 28 de novembre al 9 de desembre 2011.

Més de 200 camperols, dones i homes d'Àfrica, Europa, LlatinoAmèrica i el Carib “representaran a milions de petits productors de tot el món que practiquen l'agricultura ecològica per aturar l'escalfament de la Terra".

Denunciaran el model d'agricultura industrial com una de les principals causes del canvi climàtic. També exposaran “les tàctiques agressives mundials del negoci agrari d'apropiació de terres que provoquen el desplaçament massiu de la població per la producció en monocultiu.

En general, els pagesos “lluiten contra les falses alternatives al canvi climàtic, com ara les plantacions de monocultiu, altres accions del negoci agrari i la 'Agricultura climàticament intel·ligent', que enlloc de solucionar la crisi climàtica, contribueixen a l'escalfament del planeta”.

A Durban, Via Campesina participarà en el Dia d'Acció Global del 3 de desembre, per demanar justícia social i climàtica. El 5 de desembre, moviments pagesos africans celebraran el Dia de l'Agroecologia i la Sobirania Alimentària pel refredament de la Terra, un acte simbòlic per exigir respecte per “la causa camperola al món”

Afegeix un comentari nou