Les entitats internacionals condemnen l'assassinat de menors en l’últim bombardeig a Idlib

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
 Font: Unicef
Es tracta del bombardeig a escoles més gran de l'últim any. Font: Unicef
 Font: Unicef
Entitats com Unicef o Save the Children han condemnat els atacs. Font: Unicef
 Font: Unicef
Quatre dels centres que van rebre l’impacte dels projectils eren ajudats per aliats d'Unicef. Font: Unicef

Les entitats internacionals condemnen l'assassinat de menors en l’últim bombardeig a Idlib

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Almenys nou infants van perdre la vida al nord de Síria en el bombardeig a escoles més gran de l’últim any. Unicef i Save the Children recorden que les instal·lacions educatives s’han de protegir dels conflictes.

Deu escoles infantils van ser l’epicentre de l’últim bombardeig a Idlib, ciutat situada en el nord-oest de Síria. Almenys nou infants i tres docents van perdre la vida i 40 persones van resultar ferides en el que ha estat l’atac a centres escolars més gran de l’últim any.

“Una vegada més, estem commocionats per l'onada de violència implacable”, han lamentat des d’Unicef. Quatre dels centres que van rebre l’impacte dels projectils eren ajudats per aliats d’aquesta ONG, que recorda que “les escoles i altres instal·lacions educatives són un lloc sagrat per als nens” i que “atacar-les és una greu violació dels drets de la infància”.

Segons expliquen, el conflicte a Síria ha obligat a més de mig milió de nens i nenes a fugir del país. I dels que es queden, almenys 280.000 no poden anar a l’escola, ja que al nord del país n’hi ha 180 que no estan operatives -o perquè han estat atacades o perquè s’utilitzen com a refugi per a desplaçats-. Enguany, ja són 22 els centres educatius que han sigut bombardejats.

Les poques escoles que funcionen ho fan en un horari limitat, que varia en funció dels possibles atacs. Normalment els alumnes acuden als centres de 7:30 h a 10:30 h, que és quan es va dur a terme l’últim bombardeig. “Al voltant de les 9 h ens va sorprendre un bombardeig que va colpejar directament a les escoles”, va explicar un testimoni a Save the Children.

"Han aconseguit nivells catastròfics de violència"

Sonia Khush, directora de Save the Children a Síria, ha denunciat que l’atac és “una confirmació més que els combats en el nord-oest de Síria han aconseguit nivells catastròfics de violència contra els nens i els civils, que van molt més enllà del que és acceptable en els conflictes”.

Khush també recorda que s’ha de respectar el Dret Internacional Humanitari, que recull diferents normes que tenen per objectiu la protecció de les persones que no participen en hostilitats. “Els dos bàndols han de protegir dels atacs les escoles, hospitals i altres infraestructures vitals pels civils”, demana en nom de l’organització.

Afegeix un comentari nou