Les giving-conferències volen fer créixer les donacions pel Giving Tuesday 2017

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Asha Curran durant la giving-conferència al Palau Macaya. Font: Youtube
Asha Curran durant la giving-conferència al Palau Macaya. Font: Youtube
Logo del Giving Tuesday. Font: Giving Tuesday
Logo del Giving Tuesday. Font: Giving Tuesday
Compte enrere pel Giving Tuesday 2017. Font: Giving Tuesday
Compte enrere pel Giving Tuesday 2017. Font: Giving Tuesday

Les giving-conferències volen fer créixer les donacions pel Giving Tuesday 2017

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El Palau Macaya de Barcelona va acollir les paraules d’Asha Curran i Henry Timms, líders mundials del moviment, en una jornada d’èxit de la solidaritat.

Les giving-conferències és nou concepte que promou el moviment Giving Tuesday (GT), un moviment global que vol multiplicar les bones accions de les persones mitjançant donacions d’aliments, diners, temps o objectes de segona mà. Per dur-lo a terme, els líders mundials d’aquest moviment recorren diferents capitals del món per explicar com fer créixer les donacions i explicar també com va néixer el moviment solidari. Enguany, Asha Curran i Henry Timms, cares visibles del Giving Tuesday, van aterrar a Barcelona el passat 22 de juny per explicar en què consisteix la iniciativa, en una jornada que va tenir lloc al Palau Macaya.

El director de Valors i Màrqueting, Juan Mezo, i el director de Zohar, Ricard Valls, van donar el tret de sortida a les jornades com a impulsors del moviment Giving Tuesday a l’Estat espanyol. En aquesta sessió es van presentar els resultats de l’any anterior, es va explicar el funcionament del moviment i es van destacar totes les organitzacions que fan possible que se celebri. En aquest 2017, el Giving Tuesday tindrà lloc el 28 de novembre, i prèviament es faran formacions que començaran durant el mes de setembre per diferents ciutats amb l’objectiu d’ensenyar com fer captació de fons.

Posteriorment a aquesta introducció, Henry Timms, que és director de l’organització 92Y i fundador del GT, va agafar la paraula i va donar a conèixer projectes d’èxit del moviment. La seva homòloga, Asha Curran, que és també directora d’Innovació de 92Y, va presentar iniciatives conegudes com giving-iniciatives com, per exemple, sinergies entre zoològics (GivingZooDay), propostes de diferents universitats (GivingBlueDay), o històries de dones que han patit violència masclista i han sortit de la presó i reben roba per fer l’entrevista de feina (GivingShoesDay).

Gegants tecnològics com Facebook, Google, Pay Pal i Microsoft ja s’han unit a la campanya. L’objectiu principal del Giving Tuesday, com van explicar els dos fundadors, és fer un món més solidari. En aquest sentit, defensen que l’acció de donar és una oportunitat que s’ha de fer durant tot l’any, i no només en una data assenyalada.

La conferència va acabar amb el torn de preguntes per part de les persones assistents, que van poder reflexionar i compartir les seves idees sobre el moviment i l’impacte que té a la societat. L’endemà, els líders del moviment es van desplaçar fins a Madrid, concretament a l’Impact Hub de la capital, per celebrar una nova giving-conferència. Si no vas poder assistir, el vídeo de la jornada està disponible en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou