Les jornades ‘Mirades sobre Àfrica’ ens acosten a diverses realitats del continent

Fundació Solidaritat UB
Mirades sobre Àfrica Font: Fundació Solidaritat UB
Mirades sobre Àfrica Font: Fundació Solidaritat UB

Les jornades ‘Mirades sobre Àfrica’ ens acosten a diverses realitats del continent

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

Les sis sessions són obertes i gratuïtes per a tots els públics i es duran a terme, del 16 de novembre al 10 de desembre de 2021, de 18 a 20 hores, a L’Hospitalet de Llobregat.

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i L'H Espai de Debat organitzen les jornades ‘Mirades sobre Àfrica’, que, prenent com a fil conductor exposicions del fotoperiodista Alfons Rodriguez, busquen acostar-nos a diverses realitats d’aquest immens continent.

Per fer-ho, les sessions comptaran amb experts acadèmics que ens introduiran en el passat colonial, l’art i la cultura africanes; ens parlaran d’un present on les dones guanyen cada cop més protagonisme i un futur ple d’incògnites i alhora d’esperança, ja que l’Àfrica és el continent més jove del planeta.

Les jornades són obertes i gratuïtes per a tots els públics i es duran a terme, del 16 de novembre al 10 de desembre de 2021, de 18 a 20 hores, a L'H Espai de Debat (c/ Josep Maria de Sagarra 29 de L’Hospitalet de Llobregat). Es prega inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

PROGRAMA

  • 16 de novembre – EL DEBAT SOBRE LA MEMÒRIA COLONIAL

Amb Celeste Muñoz, professora d'Història d'Àfrica a la Universitat de Barcelona, col·laboradora de l'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) i membre del GESA-Grup d’Estudis de les Societats Africanes.

  • 18 de novembre – PATRIMONI CULTURAL DE LES SOCIETATS DE L’ÀFRICA SAHARIANA

Amb Alberto López Bargados, antropòleg, professor titular de la Universitat de Barcelona, i membre del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social (GRECS) i de ‘Barcelona, metròpoli colonial‘.

  • 30 de novembre – ‘INDESTRUCTIBLES’, UNA MIRADA A LA GENERACIÓ DEL FUTUR DE L’ÀFRICA

Es farà un recorregut per la història d’11 infants en 10 països africans a través d''Indestructibles', un projecte d’Alfons Rodríguez i Xavier Aldekoa.

  • 01 de desembre – ÀFRICA: PARLEM DE GÈNERE

Amb Celeste Muñoz, professora d'Història d'Àfrica a la Universitat de Barcelona, col·laboradora de l'EUROM i membre del GESA-Grup d’Estudis de les Societats Africanes.

  • 09 de desembre, Dia per a la Commemoració i Dignificació de les Víctimes del Crim de Genocidi – MÉS ENLLÀ DEL DOLOR I LES VÍCTIMES. EXPERIÈNCIES I VIVÈNCIES A LA REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO

Sobre els treballs fotogràfics d’Alfons Rodríguez ‘RD Congo, la Guerra Eterna’, ‘Nens en guerra’ i ‘Ruanda, 100 dies de l’horror’.

  • 10 de desembre, Dia dels Drets Humans – PARLEM ENCARA DE REPTES PELS DRETS HUMANS AL SEGLE XXI? LA QÜESTIÓ DELS REFUGIATS

Amb Cati Jerez, coordinadora del Programa de suport de la Universitat de Barcelona a persones refugiades i provinents de zones en conflicte.

Afegeix un comentari nou