Les ONG es mobilitzen per ajudar Haití davant els efectes de l’huracà Matthew

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les ONG es mobilitzen per ajudar Haití davant els efectes de l’huracà Matthew

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’ajuda internacional comença a arribar pels afectats del fenomen que ha deixat més de 300 morts i 30.000 persones evacuades.

Les entitats internacionals comencen a mobilitzar-se per ajudar a les persones afectades per l’huracà Matthew que va assetjar el passat dimarts dia 4 d’octubre el sud d’Haití. Save the Children, Oxfam Intermón, Acció contra la Fam o la Creu Roja ja han anunciat que duran a terme les primeres tasques d’emergència humanitària a les zones afectades per un fenomen meteorològic que va arribar a ocasionar vents de més de 200 quilòmetres per hora.

Entre les conseqüències més immediates, una estimació de l’agència Reuters eleva a 339 les persones mortes, la majoria, per la caiguda d’arbres que els van impactar a sobre. El balanç oficial, però, podria elevar-se en les pròximes hores a mesura que es coneguin xifres d’altres àrees del país de difícil accés. Prop de 30.000 persones es troben a albergs improvisats, i 10.000 encara no tenen refugi. A més, més de 28.000 habitatges s’han vist afectats i nombroses inundacions han destrossat mobiliari urbà.

En aquest sentit, la Unió Europea va anunciar ahir dijous que destinarà 255.000€ en ajuda humanitària inicial, segons informa l’agència EFE. Els Estats Units, han anunciat també un paquet d’ajudes d’un milió de dòlars per assistir les comunitats afectades.

Pel que fa a les organitzacions d'ajuda humanitària, Save the Children disposa de kits d’higiene, articles per a nadons, reserves d’articles domèstics bàsics, bidons d’aigua i mosquiteres per ajudar als infants i famílies afectades pel vendaval. Per la seva banda, Oxfam se centrarà a subministrar aigua potable i kits d’higiene per evitar la propagació del còlera, segons va afirmar el director del programa d’influència d’Oxfam a Haití, Jen Claude Fignole, en declaracions a Europa Press.

A més, la Creu Roja ha alertat a la seva web que prop de 50.000 persones necessiten ajuda urgent a Haití. Des de la delegació espanyola, han enviat 15.000 euros del seu Fons d'Emergència a la delegació del país caribeny. Segons expliquen al comunicat, a banda d'atendre les necessitats més primàries com ja fan Save the Children i Oxfam, els fons també s’utilitzaran per ajudar les persones amb habitatges danyats o destruïts, proporcionant-los materials i eines per possibilitar la construcció d’albergs d’emergència i fer reparacions bàsiques a les seves llars. Per més informació sobre tota l'activitat de la Creu Roja a Haití, pots consultar el següent enllaç.

Com puc fer una donació?

Les ONG han activat campanyes de captació de fons per rebre donacions.

D’aquesta manera, Haití reviu el malson de l’any 2010, quan va patir el terratrèmol, del qual encara no s’havia recuperat. L’huracà Matthew també ha afectat altres zones com és el cas de la veïna República Dominicana, on quatre persones van morir i 22.000 s’han vist obligades a deixar la seva llar. Cuba també ha patit els efectes de l’huracà amb més d’1,3 milions de persones evacuades en tota la meitat Est de l’illa.

Afegeix un comentari nou