L’ONG Proactiva Open Arms guanya el Premi Ciutadà Europeu 2016

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’ONG Proactiva Open Arms guanya el Premi Ciutadà Europeu 2016

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’entitat catalana d’ajuda als refugiats rep el guardó del Parlament Europeu per la tasca a l’illa de Lesbos dels seus socorristes.

L’ONG de Badalona Proactiva Open Arms ha guanyat el Premi Ciutadà Europeu 2016 que atorga cada any el Parlament Europeu. El passat dia 1 de juny es va saber que l’organització catalana fundada l’any 2015 amb l’objectiu d’ajudar a les persones refugiades que arribaven a les illes gregues rebria un nou premi després dels ja aconseguits anteriorment.

Els eurodiputats catalans van nominar als socorristes de Proactiva, que han fet tasques de salvament marítim a les persones que creuaven el Mediterrani per fugir de la guerra i que, de fet, van ser els primers a realitzar aquest tipus d’accions gestionades per grups de voluntaris i voluntàries.

El guardó de l’entitat se suma a altres candidatures com la de l’ONCE i l’Associació Guipuscoana d’Autisme Gautena que també estan entre les 50 que han rebut el premi. Des del 2008, l’Eurocambra ha concedit aquest reconeixement a les persones o organitzacions que promouen la integració de la ciutadania o facilitin la cooperació transnacional.

Un nou reconeixement

D’aquesta manera, Proactiva Open Arms rep un nou reconeixement després que el seu fundador, Òscar Camps, rebés el Premi Català de l’Any 2015 i que la mateixa ONG recollís el Premi Casaldàliga a la Solidaritat 2016.

En el moment que es va saber que l’ONG de Badalona rebria aquest guardó, Òscar Camps va fer una piulada a Twitter on va agrair el premi però on també va remarcar que desitjarien que l’hagués rebut la Comissió Europea.

El creador i impulsor d’aquesta iniciativa va ser precisament a Brussel·les al mes de març, en una visita al Parlament Europeu per denunciar les situacions inhumanes que les persones refugiades que arriben a Europa han de patir. El lliurament oficial del guardó no es farà fins a l’octubre a la capital de la Unió Europea.

Afegeix un comentari nou