Mescladís guanya el premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mescladís guanya el premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El projecte de la Fundació Ciutadania Multicultural s’enduu el guardó de la VIII edició per la seva tasca en promoure una cultura emprenedora responsable i sostenible.

El consum responsable és tendència. Aquesta és precisament la pedra angular del projecte Mescladís, una iniciativa sense ànim de lucre promoguda per la Fundació Ciutadania Multicultural que té la voluntat de construir cohesió social a través d’una eina nexe entre cultures: la cuina. Amb el seu Programa "Cuinant Oportunitats", Mescladís ha vist reconeguda la seva tasca i ha guanyat el vuitè premi del Consell Municipal d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, en reconeixement per la promoció d’una cultura empresarial responsable i sostenible.

"Cuinant Oportunitats" ofereix formació a cambrers, cambreres i ajudants de cuina especialment a persones amb menys oportunitats, com per exemple, la comunitat de persones immigrants que resideix a Catalunya. Aquestes persones que reben la formació i el suport de Mescladís no troben oportunitats d’accés al món laboral, i per tant, a través d’aquest programa es promou un nou consens social des del diàleg, la diversitat com a valor i el dret a migrar com a principi.

Mescladís està situat al barri del Born, precisament, una àrea de la ciutat on s’entrellacen persones de cultures molt distintes. La formació que ofereix Mescladís a les persones immigrants té en compte la història de les seves vides, els seus coneixements i les seves característiques culturals. En declaracions a BTV, el director Martin Habiague va explicar que "bàsicament el que fa Mescladís és obrir portes que d’altra manera no s’obririen".

La durada del curs és de 300 hores i a cada curs hi participen 20 alumnes en dos torns, 10 al matí i 10 a la tarda. Una vegada acabada la formació, realitzen pràctiques en l’àmbit de l'hostaleria.

D’altra banda, l’Associació Mujeres Pa’lante també va rebre una menció especial del jurat per la seva participació en activitats socials i col·laboració amb altres entitats del Consell Municipal d’Immigració.

Afegeix un comentari nou