Metges Sense Fronteres llença un portal de viatges per a l’ajuda humanitària

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logotip de la campanya "Volandova".  Font: Metges Sense Fronteres
Logotip de la campanya "Volandova". Font: Metges Sense Fronteres
Nigèria, un dels països on MSF desenvolupa projectes de cooperació. Font: Metges Sense Fronteres
Nigèria, un dels països on MSF desenvolupa projectes de cooperació. Font: Metges Sense Fronteres
Tarjeta d'embarcament de les donacions del portal. Font: Metges Sense Fronteres
Tarjeta d'embarcament de les donacions del portal. Font: Metges Sense Fronteres

Metges Sense Fronteres llença un portal de viatges per a l’ajuda humanitària

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La pàgina web té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i recollir donacions per enviar-les a les poblacions més desfavorides on desenvolupen els seus projectes.

Metges Sense Fronteres (MSF) continua fent campanyes de sensibilització i enguany ha unit dos conceptes en un mateix: els viatges i l’ajuda humanitària. D’aquesta idea, ha nascut el portal “Volando va”, un web amb aparença de portal de viatges perquè les persones usuàries puguin decidir la quantitat a donar i enviar-la al projecte que elles triïn. En aquest sentit, com explica l’eslògan de la campanya, és “el primer portal de viatges on tu no viatges, però la teva ajuda sí”. Ajuda perquè les dones embarassades no morin en el moment del part a Síria, cirurgies d’urgència al Iemen, vacunes contra el còlera, el xarampió o la pneumònia a Sudan del Sud o recursos per ajudar als refugiats i refugiades rohingyes al Bangladesh són alguns dels projectes amb els quals les persones donants es poden involucrar.

“A Volandova.com us oferim una àmplia oferta de destinacions a les quals ningú hi voldria anar”. Amb aquest missatge, l’organització d’ajuda humanitària ha remarcat que les destinacions ofertes no són ni illes paradisíaques, ni selves tropicals, ni complexes de luxe per anar a passar dues setmanes de vacances, sinó que són països on el que es necessita és ajuda urgent, i no turistes. “No et demanen que vinguis, et demanem que hi vagis”, afirmen des del portal web. Cada vol inclou els materials necessaris per donar cobertura urgent al país que ho necessiti. Segons MSF, amb cada aportació es contribuirà a formar els kits humanitaris per ajudar a les persones més vulnerables.

L’aspecte del portal recorda a una pàgina web d’una companyia aèria, on es pot triar la ciutat d’origen i el país d’arribada. A més, al panell per triar el tipus de bitllet, s’ofereixen diferents tarifes per donar, separades per Bitllet Standard (5€), Bitllet Mitjà (10€), Bitllet Plus (15€) o la quantitat que l’usuari o usuària esculli. Una de les especificitats d’aquesta iniciativa és el fet que les persones donants poden veure de manera transparent cap a on van els seus diners.

Volandova.com també ha engegat una modalitat per l’Amic Invisible, ara que arriben les festes de Nadal, en la qual qualsevol persona anònima pot regalar un “viatge” al seu amic o amiga. Quan s’hagi fet la donació, en aquest cas única de 10€, es rebrà al correu un codi de regal i un arxiu descarregable que imitarà una targeta d’embarcament.

El portal de viatges neix com a alternativa a la comunicació tradicional de les ONG. Des del Congo, Colòmbia o Etiòpia, Metges Sense Fronteres assisteix a persones amenaçades per conflictes armats, violència, epidèmies, malalties oblidades, desastres naturals i exclusió de l’atenció mèdica. Actualment MSF compta amb 6 milions de socis i sòcies que ajuden en la seva tasca. Per veure totes les destinacions possibles per enviar ajuda, pots accedir al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou