Milers d'organitzacions catalanes s'organitzen en motiu del Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa

Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Milers d'organitzacions catalanes s'organitzen en motiu del Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa

Autor/a: 
Rubén Escobar

Resum: 

Amb un manifest al Parc de la Ciutadella, la plataforma Pobresa Zero vol marcar les línies per desplegar polítiques redistributives que ajudin a reduir les desigualtats socials.

El 17 d'octubre de cada any se celebra el Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa. Des del 1993, les Nacions Unides volen conscienciar el món sobre la necessitat d'eradicar la indigència i la pobresa en tots els països del planeta. Aquest objectiu, doncs, s'enforteix aquest any 2015 amb l'aprovació de l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, que reemplaça i porta endavant els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni on tots els països es van comprometre a acabar amb la pobresa en totes les seves expressions.

A Catalunya, la plataforma Pobresa Zero ha organitzat avui divendres dia 16 un acte davant el Parc de la Ciutadella on han reivindicat la responsabilitat dels poders públics per desplegar polítiques redistributives per reduir les desigualtats. Pobresa Zero és una organització formada per més de 3.200 entitats socials, de drets humans, de pau i de cooperació a Catalunya, així com altres entitats del Tercer Sector, sindicats i col·legis professionals. Algunes d'elles són la Taula d'entitats del Tercer Sector, el Casal dels Infants, Oxfam Intermón a Catalunya, Stop Mare Mortum, Lafede.cat o la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

Amb 40 propostes en 12 àmbits diferents, totes aquestes entitats han demanat ''no perdre més temps per actuar sobre les causes estructurals i globals de la desigualtat i reafirmar-nos com actors per la cohesió social''. Segons dades de la plataforma, avui dia al món hi ha 1.200 milions de persones que viuen sota el llindar de la pobresa i 800 milions que estan en risc d'exclusió social.

Afegeix un comentari nou