MSF i El País Semanal exposen Testimonis de l’oblit #2 al Palau Robert
Comparteix
De l’11 d’abril fins a l’1 de juliol el Palau Robert acull l’exposició Testimonis de l’oblit #2, un projecte de Metges Sense Fronteres i el País Semanal.
La Barakat té menys de quinze anys i corre pels voltants de Mejo, Aroresa, al sud-est d’Etiòpia. Està embarassada de nou mesos i fa dies que té contraccions. La partera l’examina darrere d’una furgoneta de Metges Sense Fronteres: té una fístula obstètrica,que pot causar la mort de la criatura i de la mare o, en el millor dels casos, una incontinència permanent.
És una de les històries que escriu l'autora del País Semanal Laura Restrepo, que va desplaçar-se a Etiòpia amb el fotoperiodista Juan CarlosTomasi i un equip de Metges Sense Fronteres.
Martín Caparrós narra les dificultats que la població palestina resident en zona ocupada té a l’hora d’entrar i sortir de casa seva, sempre entre punts de control i tocs de queda.
Manuel Rivas viatja al Cauca, Colòmbia, per narrar històries d’extorsions, assassinats i violacions relacionades amb el conflicte obert entre el govern i les guerrilles, que dura des dels anys seixanta del segle passat.
Santiago Roncagliolo es desplaça fins a Níger i ens explica els efectes de la malnutrició i la malària de la mà d’un jove nigerià que l’acompanya.
Un fotògraf i quatre plomes.Tomasi se serveix de la seva càmera per retratar les dificultats quotidianes dels testimonis, que també són els protagonistes dels reportatges que han escrit Martín Caparrós, Santiago Roncagliolo, Laura Restrepo y Manuel Rivas. Testimonis de l’oblit #2 consta de 40 fotografies separades en quatre seccions i acompanyades d’extractes dels reportatges corresponents.
L'exposició que podeu veure al Palau Robert consisteix en quatre sèries de 40 fotografies, totes autoria del fotoperiodista Juan Carlos Tomasi. També inclou un vídeo en què els escriptors expliquen l’experiència del procés creatiu. La iniciativa de Testimonis de l’oblit #2 neix per combatre l’abandó mediàtic de problemàtiques humanitàries endèmiques o vinculades a la violència enquistada.
Afegeix un nou comentari