#NoPriceOnKids, la campanya instagramer d’Unicef contra el treball infantil

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: UNICEF
Font: UNICEF
 Font: UNICEF
Font: UNICEF

#NoPriceOnKids, la campanya instagramer d’Unicef contra el treball infantil

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Unicef França acabar de llençar #NoPriceOnKids, una campanya d’Instagram que pot servir d’exemple de storytelling digital creatiu a d’altres entitats.

En Massud té 10 anys i recull ferralla a Bangladesh; la Jacqueline té 7 anys i recull brossa a Haití; l’Ahmed té 8 anys i carrega maons al Txad; la Charlen té 11 anys i produeix carbó vegetal a Costa de Marfil.

Recentment, Instagram ha incorporat Instagram Shopping, una opció que permet afegir etiquetes de preu a un o més dels objectes i elements que poden aparèixer en una fotografia, com ara mobles o peces de roba.

Unicef ha aprofitat aquesta deriva encara més comercial de la xarxa social més popular del moment per revertir-la i apropar-la a la seva missió: millorar la vida de nens i nenes que es veuen obligades a treballar arreu del món.

#NoPriceOnKids i #NoPriceOnKidsHappiness són els hashtags d’Instagram que aglutinen fotografies de criatures de diferents edats i nacionalitats que es veuen empeses a treballar a canvi de res o a canvi d’un sou irrisori.

Al costat de cada fotografia de la campanya, que posa el focus en el component internacional de l’explotació infantil, sempre hi ha una etiqueta amb el nom i l’origen de la criatura. A diferència de les etiquetes estàndar, el preu de les etiquetes d’Unicef sempre és el mateix: 0 euros.

La necessitat d’una font d’ingressos més a casa per minsa que sigui suposa una càrrega molt gran per als menors, que destinen el que haurien de ser anys d’escolarització i d’oci a fer feines pesades.

El creixement i l’educació no tenen preu, i la vida i la força de treball dels nens i nens tampoc. És per això que Unicef França ens recorda que el que impulsa criatures a treballar són situacions familiars de pobresa i que hi ha maneres d’evitar-ho.

Afegeix un comentari nou