Nou curs a l'IDHC sobre extremismes i discriminació

Fundació Autònoma Solidària
 Font: 24 morelos
Font: 24 morelos
 Font: IDHC
Font: IDHC

Nou curs a l'IDHC sobre extremismes i discriminació

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'Institut de Drets Humans de Catalunya obre inscripcions pel seu Curs Anual de Drets Humans, que es realitza el pròxim abril.

Enguany, el Curs Anual de Drets Humans de l'Institut Català de Drets Humans (IDHC) arriba a la seva 36a edició sota el títol 'Els drets humans davant els extremismes i la discriminació'. Amb aquesta nova edició, ja fa més de 30 anys que, de forma anual, es treballen temes diversos entorns als drets humans, la justícia global, sistemes de desigualtat i processos de pau. Aquest 2018, s'ha escollit aquest tema "davant l'augment dels discursos que alimenten la intolerància i l'odi" i es treballarà com afrontar-los des d'una perspectiva de drets.

Les formacions

Les formacions es desenvolupen al llarg de tres setmanes, del 9 al 26 d'abril, de dilluns a dijous a partir de les 18 h. En destaquem algunes, en diversos formats:

 • Taula rodona 'Causes estructurals: Històriques, polítiques i socials. Multiculturalitat, interculturalitat i integració'.
  La coordinarà Eunice Romer Rivera, investigadora en sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Formació 'Discriminció i delictes d'odi. Bases d'anàlisis sobre no discriminació i delictes d'odi'.
  La imparteix Laia Serra, advocada penalista, drets humans i discriminació i Montserrat Comas, magistrada i presidenta de la secció dècima de l’Audiència Provincial de Barcelona.
 • Formació 'Dret a la Pau i lluita contra el terrorisme: reptes per a la garantia dels drets humans'.
  La imparteix Albert Caramés, membre de NOVACT i professor de Relacions Internacionals de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i Dorothy Estrada, professora de Dret Internacional Públic de la Universidad de Murcia.
 • Taula rodona 'Educació en drets humans. El paper de l'educació en la lluita contra la discriminació i els delictes d'odi'.
  Carme Panchón, pedagoga, educadora social, mediadora i professora de Pedagogia de la Univeritat de Barcelona i Alberto López Bargado, professor d'antropologia social de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social (GRECS)

El preu del curs és de 260 euros pel públic general o 190 euros per a membres de l'IDHC, col·legiats de l'ICAB, personas aturades, jubilades, estudiants, membres de famílies nombroses i monoparentals. Per a més informació, per a inscriure's i per a trobar el programa complet, es pot consultar al web.

Afegeix un comentari nou