Novetats de la campanya Roba Neta, i nova denúncia ciutadana en línia

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Novetats de la campanya Roba Neta, i nova denúncia ciutadana en línia

Resum: 

En aquest cas és Setem qui assenyala, dins d'una campanya internacional, l'empresa H&M -i altres- com a responsables de les deplorables condicions de treball a Cambodja i a altres països asiàtics. La societat civil internacional en aquest àmbit proposa una denúncia en línia.

Setem indica la contradicció entre la campanya “Conscious Collection”, llançada per H&M aquest abril, amb les condicions de treball a les fàbriques de roba asiàtica, on es habitual que les treballadores hagin de deixar el seu lloc de treball a causa de problemes de salut associats a “salaris de misèria que fa que les treballadores no s'alimentin bé”.

La xarxa internacional Campanya Roba Neta, que lidera Setem a Espanya, exigeix a les empreses líders del sector que paguin salaris dignes. I fa una crida a les persones consumidores perquè pressionin H&M i altres empreses de moda signant la petició en línia al web internacional de la campanya No more excuses.

Setem ens explica:

“Com pot ser una col·lecció de roba conscient quan l'empresa que la produeix no paga salaris dignes a les seves treballadores? 'Els nostres clients són el nucli central del nostre negoci. El seu interès per la sostenibilitat va en augment i desitgem que se sentin segurs que tot el que adquireixen en H&M ha estat produït amb el màxim respecte social i mediambiental possible', explica Karl Johan Persson, president d'H&M. Atractives paraules si no fos perquè a Cambodja centenars de treballadores mal alimentades i extenuades per les llargues jornades de treball es desmaien en massa. Qui pot creure llavors al Sr Persson quan mirem a aquestes condicions de treball deplorables? Certament no les persones consumidores informades. Per això la Campanya Roba Neta internacional llança una contra-campanya publicitària que assenyala amb el dit la contradicció entre les declaracions d'H&M i la realitat”.

Juntament amb H&M, Inditex, Gap i Levi 's formen part dels principals compradors de la creixent indústria tèxtil de Cambodja. Aquestes empreses tenen els mitjans per millorar les condicions de treball i de vida de les treballadores d'aquest país. I els ciutadans i consumidors tenen la possibilitat d'exercir la pressió necessària signant la petició internacional de la Campanya Roba Neta.

Afegeix un comentari nou