#NuncaSerán, la campanya de Save the Children per l’educació de nens i nenes sirianes

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
 Font: Save The Children
Font: Save The Children
 Font: Baskonia
Font: Baskonia
 Font: Save The Children
Font: Save The Children
 Font: Save The Children
Font: Save The Children

#NuncaSerán, la campanya de Save the Children per l’educació de nens i nenes sirianes

Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
iWith.org

Resum: 

Les criatures sirianes #NuncaSerán metges, advocades, enginyeres, professors, astronautes: Save the Children ha iniciat una campanya per evitar que siguin una generació perduda.

Síria fa quasi 8 anys que està en guerra. El conflicte ha acabat amb la vida d’unes 500.000 persones i amb milions d’altres persones forçades a l’exili per protegir la seva vida i la de les seves famílies.

El conflicte sirià, que va començar com una guerra civil i que en els darrers dies s’ha internacionalitzat definitivament amb els bombardejos conjunts dels EUA, Gran Bretanya i França, ha afectat centenars de milers de criatures.

Sota el hashtag #NuncaSerán, l’organització internacional Save the Children ha iniciat una campanya per conscienciar la població mundial sobre el futur dels nens i nenes que han vist la seva educació interrompuda per la guerra.

Les bombes, els tirotejos i els atacs generalitzats han afectat les infraestructures escolars més bàsiques, i tant les criatures sirianes que s’han quedat al país com les que viuen en condició de refugiades tindran dificultats per reprendre la formació.

Abans de la campanya, Save the Children va fer una enquesta a 2000 nens i nenes sirianes d’entre cinc i 11 anys. L’organització va constatar que més d’un terç de sirians de 9 a 11 anys tenia un nivell de lectura comparable al d’una criatura de cinc anys que viu en condicions òptimes.

La campanya de Save the Children va començar a principis d’abril i ha implicat accions simbòliques a Catalunya i a altres punts de l’estat espanyol. A Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla alguns carrers han aparegut plens de pupitres i cadires buides

A la ciutat comtal, els pupitres i la pissarra amb l’escrit “la meitat de les escoles de Síria estan buides o destruïdes” van aparèixer el passat 13 d’abril damunt la sorra de la platja de Sant Sebastià, a tocar de les torres Mapfre.

A Madrid, el passat 14 d’abril al matí la plaça del Sol va aparèixer també amb taules, pissarres i cadires; per altra banda, col·lectius com l’equip de bàsquet Baskonia van aprofitar per difondre la campanya de Save the Children en un dels seus partits.

Més enllà de les accions simbòliques de visibilització, la campanya de l’entitat consisteix en una recollida de 100.000 firmes de les quals ja se n’han obtingut més de 60.000.

En una carta amb quatre punts clars, Save the Children insta l’alta representant de la UE en assumptes Exteriors i Política de Seguretat Federica Mogherini a fer el següent: liderar una resposta de protecció a la infància siriana, acollir totes les criatures sirianes, garantir que escoles i hospitals deixen de ser objectius militars i perseverar en els esforços humanitaris.

Si voleu signar o obtenir més informació sobre la campanya cliqueu aquí.

Afegeix un comentari nou