Àmbit de la notícia
Internacional

20 ONG denuncien davant de Nacions Unides que a Espanya no es protegeixen els drets socials

  • Amnistia Internacional lidera la denúncia

20 ONG presenten al Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides (Comitè DESC) dos informes amb recomanacions concretes davant la crisi i sobre el retrocés d'aquests drets.

Representants d'Amnistia Internacional, de l'Associació Espanyola pel Dret Internacional (AEDIDH), del Center for Economic and Social Rights (CESR) i de l'Observatori DESC, presenten aquests dies davant de membres del Comitè DESC la seva perspectiva sobre l'estat dels drets econòmics, socials i culturals a Espanya.

 

Els dos informes han estat elaborats per Amnistia Internacional, d'una banda, i 19 ONG per l'altra banda.

 

Els informes que es presenten aquests dies alerten sobre la falta d'una protecció adequada dels DESC a Espanya en el context de crisi econòmica.

 

Espanya compareix aquests dies davant del Comitè DESC per primera vegada en 8 anys. Cada any, diferents països compareixen davant del Comitè per fer un seguiment de l'acompliment del Pacte Internacional de DESC, adoptat per Nacions Unides el 1966 i fins el moment ratificat per 160 Estats. Espanya el va ratificat el 1977. Aquest és el marc en el qual les ONG presenten al Comitè DESC la seva visió alternativa a l'informe oficial de l'Estat Espanyol.

 

La xarxa de 19 ONG que han elaborat l'informe conjunt són:

 

Center for Economic and Social Rights (CESR), Observatori DESC, Associació Aspacia, Asociación Española para el Derecho Internacional de los Derechos Humanos (AEDIDH), Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Confederacion Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (FEAFES), Coordinadora de ONG para el Desarrollo de España, Creación Positiva, la Federación de Entidades de Apoyo a las Personas sin Hogar (FEPSH), Fundación Secretariado Gitano, la Fundación Triángulo, Médicos del Mundo, Movimiento Cuarto Mundo España, Plataforma Unitaria de Encuentro para la Democratización de la ONCE (PUEDO), Provivienda, Red Activas, Red de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social (EAPN), Red Española contra la Trata de Personas i Save the Children.

 

El segon informe ha sigut elaborat per Amnistia Internacional.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari