Open Arms, Mediterranea i Sea-Watch salven vides conjuntament al Mediterrani

Ravalnet
L'Open Arms és un dels tres vaixells que actuaran en el marc d'aquesta aliança Font: Ajuntament de Barcelona
L'Open Arms és un dels tres vaixells que actuaran en el marc d'aquesta aliança Font: Ajuntament de Barcelona

Open Arms, Mediterranea i Sea-Watch salven vides conjuntament al Mediterrani

Ravalnet

Resum: 

Les tres organitzacions de salvament han creat una aliança per tornar rescatar persones al mar ,després dels obstacles i els intents de criminalització amb què s'han trobat.

Open Arms, Mediterranea i Sea-Watch uneixen esforços a partir de l'aliança #United4Med i ja es troben salvant vides de manera conjunta al Mediterrani central de persones que es troben a la deriva, malgrat els impediments que posen els governs de la Unió Europea, sobretot els d'Itàlia i Malta.

Les tres organitzacions han publicat un manifest amb el qual lamenten una “estratègia governamental i judicial destinada a convertir la solidaritat mostrada a les persones en perill en un delicte punible”. A més de denunciar-ho, volen conscienciar la ciutadania per crear una Europa solidària, demanant el seu suport, però especialment el de les ciutats i les organitzacions, i també documentar les violacions de drets.

Les operacions de rescat que es faran a partir d'ara comptaran especialment amb l'actuació dels vaixells Open Arms i Sea-Watch 3, amb el suport de l'avió Moonbird per albirar les barcasses, i amb la monitorització des del vaixell Marejonio de Mediterranea de tot el que tingui lloc, que també té un petit equip de rescat.

En els darrers 5 anys han mort al Mediterrani més de 17.000 persones i el més de setembre d'enguany ha estat el més mortífer de tots com a conseqüència de l'expulsió de la major part de la flota de rescat humanitari del Mediterrani per part dels governs europeus. Una de cada cinc persones que intentaven creuar el Mediterrani va morir en l'intent.

Afegeix un comentari nou