Plant for the Planet, d'un projecte d'escola a un moviment global contra el canvi climàtic

Autor/a: 
Rubén Escobar

Plant for the Planet, d'un projecte d'escola a un moviment global contra el canvi climàtic

Autor/a: 
Rubén Escobar

Resum: 

Felix Finkbeiner, creador de l'ONG amb només 9 anys, vol plantar 1 bilió d'arbres al món abans del 2020.

Plant for the Planet és un moviment global amb un objectiu ambiciós: lluitar contra el canvi climàtic plantant arbres a tot el món. La fita per l'any 2020 és plantar 1 bilió d'arbres, i per arribar-hi l'ONG alemanya porta treballant des del 2007, quan un nen de 9 anys anomenat Felix Finkbeiner nascut a la ciutat bavaresa de Munic va tenir una brillant idea. Tot va començar amb un treball de classe sobre el canvi climàtic. El creador d'aquest moviment infantil, que ara té 17 anys, es va inspirar en la premi Nobel de la Pau Wangari Maathai, que va tenir una iniciativa similar plantant 30 milions d'arbres a l'Àfrica en 30 anys. Fruit d'això, Finkbeiner va convèncer els seus companys de classe i va iniciar l'aventura de Plant for the Planet.

Amb el primer arbre plantat, l'exministre de Mediambient d'Alemanya Klaus Töpfer es va convertir en el primer patró. L'any 2008 el creador Finkbeiner va fer el seu primer discurs davant del Parlament Europeu. Cada vegada el projecte creixia més i es consolidava a escoles de tota Europa, Àsia i Amèrica. Un any més tard, Plant for the Planet va iniciar la campanya ''Stop talking, start planting'' amb fotografies on apareixien celebritats com Harrisfon Ford o el príncep Albert II de Mònaco.

Va ser el 2010 quan ja s'havien plantat més d'1 milió d'arbres a Alemanya i l'any 2011 Finkbeiner va fer el seu primer discurs en una cimera de les Nacions Unides a Nova York. A més, l'ONG també ha creat la distribuïdora de comerç just Change Chocolate, d'on surten dotzenes de barres de xocolata dels arbres que es planten.

L'organització ecologista, formada per nens i nenes de tot el món, compta amb gairebé 100.000 infants que ja s'han sumat al projecte i han començat a plantar arbres per lluitar contra el canvi climàtic. Cada arbre plantat redueix en 10 kg la quantitat de CO2 a l'atmosfera. En els darrers anys han aconseguit plantar més de 14.000 milions d'arbres.

Afegeix un comentari nou