Quines són les principals organitzacions del Servei de Voluntariat Europeu?

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Quines són les principals organitzacions del Servei de Voluntariat Europeu?

Resum: 

El Servei de Voluntariat Europeu SVE és un projecte de voluntariat internacional perquè gent d'entre 18 i 30 anys puguin ser voluntaris europeus entre 2 i 12 mesos. Però, quines institucions ho organitzen?

El Servei de Voluntariat Europeu és un projecte de voluntariat internacional fundat per la Comissió Europea i emmarcat dins el programa Erasmus Plus de la Unió Europea per afavorir el moviment dels joves dins de la Unió finançant la seva mobilitat. Per dur a terme un SVE calen diversos actors diferents. Primer de tot el voluntari, aquesta persona disposada a posar el seu granet de sorra en un altre país, després totes les associacions i entitats que organitzen projectes, reben voluntaris i estan acreditades pel projecte de SVE. I finalment les entitats que envien i les que coordinen projectes.

Aquí teniu algunes de les organitzacions d'àmbit internacional que aconsegueixen que el Servei de Voluntariat Europeu sigui una realitat:

Joventut en Acció

Joventut en acció és l'encarregat de dur a terme el portal Europeu de la Joventut que recull informació nacional i Europea sobre oportunitats d'interès per a joves que viuen, estudien i treballen a Europa. Entre les informacions hi ha la base de dades de les entitats que acullen o envien voluntaris dins del projecte de voluntariat Europeu.


Eurodesk

Eurodesk és una associació internacional sense ànim de lucre que brinda suport a programes o iniciatives europees com Erasmus Plus. L'organització se centra a oferir informació relativa a les àrees d'educació, formació i joventut amb l'objectiu que els joves accedeixin de primera mà a oportunitats d'àmbit europeu i fomentin el sentiment d'identitat europeu. Per altra banda també contribueix a la dinamització del portal Europeu de la Joventut.

Centre de Voluntariat Europeu

Centre de Voluntariat Europeu és una xarxa de voluntariat creada per més de 80 centres de voluntariat i agències de suport al voluntariat d'arreu d'Europa. L'organització s'encarrega de canalitzar les prioritats i les preocupacions col·lectives dels membres a les institucions de la Unió Europea i al Consell d'Europa. I es tracta d'un puntal per contribuir a la creació de l'entorn europeu adequat, en termes de polítics, socials i econòmics perquè el voluntariat adquireixi el seu major potencial.


A part de les organitzacions internacionals, l'organisme nacional involucrat amb el projecte SVE és INJUVE.

INJUVE

A l'àmbit espanyol, l'agència nacional espanyola és l'encarregada de dur a terme el projecte Erasmus + i organitza amb la col·laboració de les comunitats autònomes activitats de formació i avaluació dels voluntaris del Servei Voluntari Europeu.

I paral·lelament, diverses entitats Catalanes ofereixen suport per a la realització de l'SVE. Una petita mostra d'elles:

Cocat - Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya

Cocat és la coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya, es tracta d'una plataforma d'entitats que té com a objectiu la gestió de l'enviament de joves entre 18 i 35 anys a projectes internacionals de voluntariat, la coordinació de l'acollida de voluntaris internacionals i catalans als camps de treball internacional que es duen a terme a Catalunya i la coordinació amb altres entitats internacionals.

Fundació Catalunya Voluntària

La Fundació Catalunya Voluntària és un espai de formació no reglada i entitat promotora de projectes. Entre altres projectes és una entitat d'enviament i d'acollida de voluntaris del Servei Voluntari Europeu.

Servei Civil Internacional Catalunya (SCI-CAT)

El Servei Civil Internacional forma part d'un moviment internacional i ofereix ajuda per a participar en els projectes SVE de mitja o llarga durada que subvenciona el programa Joventut en Acció.

Nexes Interculturals de Joves per Europa

Nexes Interculturals de Joves per Europa és una associació sense ànim de lucre que desenvolupa projectes de diferents Programes Europeus, entre ells el SVE, per fomentar la mobilitat i l'aprenentatge intercultural. Els seus projectes estan relacions amb accions per la pau i els drets humans, protecció del medi ambient, consciència crítica, participació activa dels joves i diàleg intercultural.

La Rotllana

Associació sense ànim de lucre que treballa pels infants, joves i per la comunitat amb la motivació d'ajudar a les persones amb menys oportunitats a través de l'educació no formal. Desde 1997 és entitat d'acollida i enviament de l'SVE.

Afegeix un comentari nou