Projecte de reconstrucció de l’escola Shree Sarashwotii Primary School del Nepal

NouSol ONG
Autor/a: 
Joel López Beltrán
 Font:
Font:

Projecte de reconstrucció de l’escola Shree Sarashwotii Primary School del Nepal

Autor/a: 
Joel López Beltrán
NouSol ONG

Resum: 

La reconstrucció de l'escola Shree Sarashwotii Primary School és un Projecte de Cooperació Internacional impulsat per les associacions Don’t Forget Nepal, Hugging Nepal i Recoop Nepal, a la municipalitat de Kashikhanda, Kavrepalanchok, Nepal.

Recoop Nepal és una coalició formada per les associacions catalanes Moviment Nòmada, Terram i NouSol ONG. Recoop Nepal a realitzat la memòria del projecte, els planols, l'estudi tècnic de la rehabilitació, ha presentat el projecte arquitectònic al govern del Nepal, ha aconseguit els permisos, dirigueix l'obra i els voluntaris.

Del 5 al 12 desembre 2015 vam començar la primera fase d’obra del projecte amb el primer equip de voluntaris catalans i nepalesos. L’actuació va consistir en l’enderroc total de l’edifici nº1 afectat greument pels terratrèmols que van sacsejar Nepal al 2015. L’enderroc es va intentar fer de manera que els materials puguin ser reutilitzats en la reconstrucció. Es van classificar tots els maons ceràmics depenent del seu estat actual, es va desmuntar tota l’estructura metàl·lica per reparar-la i reutilitzar-la, i es van desmuntar les xapes metàl·liques de coberta i totes les obertures metàl·liques existents per tal de ser reutilitzades.

Agraïm les ganes de treball de tots els voluntaris i la bona complicitat entre les dues nacionalitats per formar un bon equip de treball molt ben coordinat.

Moment de l’enderroc de l’edifici 1

Classificació dels materials per la seva reutilització

L’equip de treball nepalès–català

Esquema de l’enderroc

Afegeix un comentari nou