Recollida de mascaretes pel camp de refugi de Mória a Lesbos

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Imatge d'una de les missions de l'EREC a Grècia. Font: EREC
Imatge d'una de les missions de l'EREC a Grècia. Font: EREC
L'objectiu de la campanya és recollir 1.000 mascaretes. Font: EREC
L'objectiu de la campanya és recollir 1.000 mascaretes. Font: EREC
La campanya s'emmarca dins d'una iniciativa europea que pretén fer arribar 20.000 mascaretes al camp de refugiats de Mória. Font: EREC
La campanya s'emmarca dins d'una iniciativa europea que pretén fer arribar 20.000 mascaretes al camp de refugiats de Mória. Font: EREC

Recollida de mascaretes pel camp de refugi de Mória a Lesbos

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (EREC) ha iniciat una campanya de donació de material per ajudar a prevenir de contagi de la Covid-19 entre les persones refugiades migrants de Grècia.

Les organitzacions internacionals i cooperants que treballen al campament de refugiats de Mória, a l'illa grega de Lesbos, han denunciat, des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, les mínimes condicions amb les quals compten les persones refugiades i les dificultats que tenen per complir amb les mesures sanitàries recomanades per evitar el contagi de la Covid-19. Aquest fet agreuja la situació d'unes persones que han patit diversos episodis de violència arran de la crisi iniciada amb l'obertura de la frontera de Turquia.

Una de les entitats que ha dut a terme accions a la zona ha estat l'Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (EREC). Per pal·liar aquesta necessitat sanitària, l'EREC ha iniciat una campanya per a la recollida de mascaretes pel camp de refugiats de Mória. Des de l'entitat s'ha posat com a objectiu arribar a les 1.000 mascaretes. No obstant això, el bon ritme de les donacions els fa creure que podran sobrepassar l'objectiu abans del 15 de maig, el dia límit per donar i data en la qual es farà l'enviament.

Així, la campanya està tenint una gran rebuda tot i que la crisi sanitària de la Covid-19 ha afectat en gran manera a Catalunya. "Estem al·lucinant amb les ganes d'ajudar que rebem de part de gent d'aquí", assenyalen, tot destacant que entitats de tot el territori han posat el seu gra de sorra, i fins i tot empreses tèxtils privades.

Informació per fer les donacions

Tothom qui vulgui aportar material necessari en els camps de les illes gregues, on hi ha més de 40.000 refugiats, com ara mascaretes de tela manufacturades a casa o gel desinfectant, s'haurà de posar en contacte amb l'entitat mitjançant l'adreça de correu electrònic ajuda@erec.ong o via Whatsapp, al 678 77 11 25. Així mateix, també es podran donar diners amb els quals es comprarà tela per produir més mascaretes. Les donacions s'hauran de fer amb la referencia Mascaretes per Lesvos al compte ES95 3140 0001 93 001 44662 00 de Caixa Guissona.

Amb aquesta campanya, l'EREC s'uneix a la iniciativa 'Europa Cares' d'un moviment polític paneuropeu anomenat Volt Europa que té per objectiu l'enviament de 20.000 mascaretes reunides a través de les donacions de totes les ciutats europees. Així, un cop reunides les mascaretes, el 5 de maig s'enviarà tot el material, a través de Volt Europa a l'ONG Metges Sense Fronteres, amb seu a l'illa de Lesbos.

L'EREC és una ONG formada per professionals bombers, sanitaris i rescatadors que ha dut a terme diverses accions d'emergència internacionals, entre elles a Lesbos amb la gestió de les persones refugiades. Ara, els voluntaris que no poden participar en aquestes tasques, han decidit ajudar mitjançant aquesta campanya que tracta d'evitar el contagi de la Covid-19 entre un col·lectiu vulnerable com les persones refugiades.

Afegeix un comentari nou