Recoop Nepal comença el Training de la Factoria Social de BTC al Nepal

NouSol ONG
Autor/a: 
Joel López Beltrán
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Recoop Nepal comença el Training de la Factoria Social de BTC al Nepal

Autor/a: 
Joel López Beltrán
NouSol ONG

Resum: 

El projecte de Factoria Social de BTC és un projecte de la Fundació Petit Mon i de la confluencia d'associacions catalanes Recoop Nepal, i forma part de la reconstrucció de la residencia de nens cecs Chandeswori Blind Hostel del Nepal.

Francesc Massó coordinador de Recoop Nepal i arquitecte tècnic especialitzat en construcció en terra es va desplaçar el passat 12 de febrer a la localitat d’Akare Bazaar on Recoop Nepal a creat una factoria de Brics de Terra Comprimida (BTC). Aquesta factoria es la actuació número tres dels projectes que Reccop Nepal recolza al Nepal.

La idea d’aquesta factoria es empoderar a les persones perquè puguin recontruir les seves cases amb Brics fabricats per ells mateixos amb una màquina mecànica que funciona sense electricitat, amb materials de la zona i ecològics. A més la majoria de persones que s'estan entrenant són dones en tant que al Nepal molts homes solen immigrar a treballar al Sud est asiàtic.

La màquina ha estat ideada per Abari arquitectes del Nepal, retocada per Francesc Massó i feta a mà en un taller de la localitat de Pokhara. Francesc també a muntat un laboratori a les dependències de Abari a Kathmandú per poder analitzar la terra. Aquesta factoria està finançada per Petit Mon – Sano Sansar i Recoop Nepal, dins del projecte per la reconstrucció de la residencia de nens cecs Chandeswori Blind Hostel. La idea és que la reconstrucció de la residencia és faci amb els BTC i una vegada acabada l’obra la factoria passaria a ser propietat del poble com una cooperativa. Per una banda podran construir de forma autònoma i per l’altre podran treure un rendiment econòmic.

Cantera de terra en el mateix poble

Cantera de terra en el mateix poble

Dones que formen part de la cooperativa

Dones que formen part de la cooperativa

Mirant la qualitat de la terra

Training

Training

Màquina de BTC

Primers BTC que surten de la factoria

Agafant mostres per provar la resistència en el laboratori

Afegeix un comentari nou